Ben je geen GO! professional? Surf dan naar www.g-o.be, onze algemene website.
menu
15-09-2021

Leer slimmer werken met je pc dankzij de sessie ICT & differentiatie

Op vrijdag 15 oktober organiseert PBD-GO! een sessie ICT & differentiatie. Daarmee kunnen we jou ondersteunen om onderwijs op maat van elke lerende aan te bieden.

Je bouwt dit op volgens de stappen van het leerproces: het ontwerp van de les en het bijhorende materiaal, de werkvormen en ondersteuning tijdens de les en hoe ICT een meerwaarde biedt bij evaluatie, feedback en remediëring. Denk vooral aan het snel in kaart brengen van problemen of gepast ondersteunen van leerlingen, om planmatig en proactief om te gaan met verschillen in de klas. Hiermee willen we dat iedereen heel wat digitale toepassingen en kleine ingrepen leren. 

Je weet welke digitale toepassingen je kunnen ondersteunen 

  • bij het uitwerken van een leertraject op maat van de lerende. 
  • tijdens het ontwerpen van gedifferentieerd lesmateriaal 
  • om proactief aan de slag te gaan met verschillen in de klas 

Je weet welke meerwaarde ICT biedt bij 

  • evaluatie 
  • feedback 
  • remediëring 

Praktisch 

Erik Devlies zal de sessie leiden. Hij is al sinds 2009 gepassioneerd door onderwijs en ICT.  Zijn focus ligt bij het aanreiken van haalbare en toegankelijke tools die voor elke leraar of leidinggevende eenvoudig inzetbaar zijn. Doordat hij deze kan combineren met 21 jaar leservaring krijg je 'the best of both worlds'. De sessie zal doorgaan op vrijdag 15 oktober.  

Schrijf je hier in!