Ben je geen GO! professional? Surf dan naar www.g-o.be, onze algemene website.
menu
08-09-2021

Bewegend leren in het basisonderwijs

Je leest het regelmatig in de pers: kinderen zitten te veel stil en de negatieve effecten daarvan zijn niet min. Tijdens afzonderlijke nascholingen voor het kleuter- en lager onderwijs tonen we hoe je leerplandoelen LO ook gewoon tijdens de les kunt realiseren.


Elk nieuw onderzoek bevestigt het feit dat we kinderen al op jonge leeftijd een sedentaire levensstijl aanmeten. Die negatieve effecten van te lang zitten worden zichtbaar in een vertraagde motorische ontwikkeling, risico op overgewicht en een verminderde concentratie. Heel wat kinderen hebben er niet enkel vanuit gezondheidsperspectief baat bij om meer te bewegen. Ook vanuit de visie dat elk kind op een andere manier leert is een variatie aan werkvormen belangrijk.

Het is dus belangrijk dat de lichamelijke opvoeding zich niet beperkt tot de lessen bewegingsopvoeding maar dat er ook in de klas aandacht is voor uitdagende bewegingsmomenten.

Deze sessie vertrekt vanuit 2 invalshoeken waarbij je in eerste instantie voorbeelden krijgt hoe je inhouden uit het leerplan LO (bewegingsdoelen en persoonsdoelen) in een klaslokaal kan aanbieden. Daarnaast biedt de sessie inzicht in hoe je inhouden uit andere leerplannen vanuit een 'motorische bril' kan aanbieden tijdens de les.

Praktisch

Bewegend leren in de kleuterklas

dinsdag 19 oktober 2021 van 9:00 uur tot 12:00 uur

Huis van het GO!

Schrijf je in via deze link

 

Bewegend leren in de klas (lager onderwijs)

dinsdag 23 november 2021 van 9:00 uur tot 12:00 uur

Huis van het GO!

Schrijf je in via deze link