Ben je geen GO! professional? Surf dan naar www.g-o.be, onze algemene website.
menu
07-07-2021

GO! instrument voor opzetten project doorgaande lijn opvang - kleuteronderwijs

Met 12 projectsubsidies (€45.000 op jaarbasis voor een periode van 3 jaar) wil de Vlaamse Regering vernieuwende samenwerkingsverbanden die streven naar een geïntegreerde werking op vlak van onderwijs, kinderopvang en buitenschoolse kleuteropvang ondersteunen. Het GO! stelde een instrument samen dat voor scholen/scholengroepen als handig hulpmiddel kan dienen om zo’n project op een gedegen wijze uit te werken.

​Situering

Jonge kinderen bewegen zich tussen school, thuis, buurt- en verenigingsleven en kinderopvang. De Vlaamse overheid wil daarom investeren in een "doorgaande lijn" tussen zorg, opvoeding, leren en spelen in de ontwikkeling van jonge kinderen (van 0 tot 6 jaar). Met 12 projectsubsidies, ter waarde van 45.000 euro op jaarbasis voor een periode van 3 jaar, worden vernieuwende samenwerkingsverbanden die streven naar een geïntegreerde werking op vlak van onderwijs, kinderopvang en buitenschoolse kleuteropvang ondersteund. Het overstijgen van de opdeling tussen opvang en onderwijs en verbinding maken met thuis en buurt zijn prioritaire doelstellingen in het innovatieve samenwerkingsverband.

Wie komt er in aanmerking?

Het project richt zich tot de doelgroep van kinderen van 0 tot 6 jaar (geboorte tot einde van kleuteronderwijs) in hun directe omgeving en dit binnen een geïntegreerde werking met een breed aanbod van opvang én onderwijs.

Je kan als een lokaal samenwerkingsverband een aanvraag indienen als je minstens met drie partners samenwerkt:

 

  • organisator kinderopvang baby's en peuters
  • organisator buitenschoolse kleuteropvang
  • onderwijspartner met aanbod kleuteronderwijs

 

Bijkomend is het aanbevolen om ook nog andere relevante partners te betrekken in functie van de gekozen doelstellingen. 

GO! instrument 

Het GO! stelde een instrument samen dat voor scholen/scholengroepen als handig hulpmiddel kan dienen om zo’n project op een gedegen wijze uit te werken. Je vindt er de noodzakelijke info om een goed project in te dienen, inhoudelijke inspiratie voor je project en systematische ondersteuning bij het opstellen van het ondernemingsplan.

Hieronder vind je het nieuwe GO! instrument en 7 bijlagen waarnaar wordt verwezen achteraan in het instrument.


Ben jij bereid om samen met lokale partners een geïntegreerd aanbod opvang/onderwijs op te zetten, aarzel dan niet om op de oproep te reageren.

Alle extra nieuwe informatie en de vereiste documenten om in te tekenen vind je op de minisite Doorgaande Lijn die het Agentschap Opgroeien (Kind en Gezin) hiertoe ontwikkelde.

Draaiboek

Draaiboek in verband met het inzetten op de warme transitie binnen kleuterparticipatie.

Het draaiboek  'Na succesvol verbinden, samen op stap' beschrijft de uitrol van vier verschillende scenario's die je kan toepassen wanneer je met je school wil inzetten op de warme transitie binnen kleuterparticipatie.

Concreet biedt dit instrument ondersteuning bij de keuzebepaling van het scenario dat het meest aansluit bij een lokale situatie binnen een scholengroep en/of individuele school.
Aansluitend kan het document 'Missie kinderopvang GO!'  hierbij worden ingezet.