Ben je geen GO! professional? Surf dan naar www.g-o.be, onze algemene website.
menu
22-06-2021

Opleiding tot evaluator binnen de functionerings- en evaluatiecyclus

De PBD-GO! organiseert volgend schooljaar, i.s.m. het GO! Team Onderwijspersoneel en Quintessence, een tweedaagse opleiding voor evaluatoren. Daarvoor kan je nu inschrijven.

Vanaf 1 september 2021 gaat nieuwe regelgeving omtrent de functionerings- en evaluatiecyclus in het onderwijs in voege. Deze stelt dat elke evaluator uiterlijk twee jaar na aanwijzing een opleiding tot evaluator succesvol moet afgerond hebben. Wie al evaluator is voor 1 september 2021 en nog geen opleiding volgde, krijgt daarvoor de tijd tot 1 september 2023. 

Als (toekomstige) evaluator besteed je tijdens deze opleiding zowel aandacht aan het (nieuw) regelgevend kader als aan de vaardigheden om de gesprekken binnen de functionerings- en evaluatiecyclus te voeren. 

Je krijgt enerzijds de kans om het regelgevend kader samen met een collega van het Team Onderwijspersoneel (Afdeling netbrede ondersteuning en ontwikkeling) (verder) te verkennen. Anderzijds reikt de lesgever, Marleen Malfait van Quintessence, jou de nodige structuur, aanpak en ondersteunende technieken aan voor de verschillende te voeren gesprekken binnen de functionerings- en evaluatiecyclus. 

Tijdens de opleiding is er of kan er aandacht zijn voor: 

  • de doelstelling, de structuur, de opbouw en de aanpak van de verschillende gesprekken 
  • de rol van de diverse partijen 
  • het formuleren, bespreekbaar maken en opvolgen van goede doelstellingen 
  • basistechnieken in communiceren en actief luisteren 
  • medewerkers ondersteunen in hun ontwikkeling 
  • feedback geven 
  • omgaan met weerstand 
  • ontwikkelbaarheid van competenties 
  • praktijkoefeningen 

Door aan de slag te gaan binnen een heterogeen samengestelde leergroep, is er tijdens de opleiding veel aandacht voor het ervaringsgericht leren van elkaar. Inschrijven kan via deze link.

Enkele weetjes: 

Alleen een volledige deelname aan de opleiding geeft recht op het noodzakelijke attest waarmee je kan aantonen een 'opleiding tot evaluator' gevolgd te hebben. 

Wil of moet jij de opleiding tot evaluator volgen maar zijn de aangeboden opleidingen volzet of kan je niet op de voorgestelde data, noteer je gegevens dan via de inschrijvingslink op de 'wachtlijst'. Als er voldoende interesse is, kunnen er nieuwe reeksen worden georganiseerd. We geven dan iedereen op de wachtlijst een seintje zodat je 'als eerste' kan inschrijven.