Ben je geen GO! professional? Surf dan naar www.g-o.be, onze algemene website.
menu
16-06-2021

Vacature voor een begeleider project VUB

​Ben jij ervan overtuigd dat de school van morgen een onderzoekende school moet zijn? Help jij leidinggevenden bij het vormgeven van dergelijke aanpak? Kan jij de juiste ondersteuning bieden bij veranderingsprocessen? Heb je ervaring met onderwijs in grootstedelijke context? Dan is deze functie mogelijk de geknipte job voor jou.


Het Multidisciplinair Instituut LerarenOpleiding (MILO) van de Vrije Universiteit Brussel (VUB) zoekt een voltijds pedagogisch medewerker voor de realisatie van een professionaliseringsprogramma in het kader van het project collectief onderzoekend leidinggeven in en rond Brussel dat gefinancierd wordt door de Vlaamse overheid.

Het project COLIBRU gaat de uitdaging aan om schoolleiding te ondersteunen bij de complexe opdracht om een onderzoekscultuur te ontwikkelen, collectief leren mogelijk te maken, de professionele dialoog binnen het team aan te wakkeren en het professionaliseren in de school te koppelen aan de noden van school door het voeren van praktijkonderzoek opdat het leidt tot het versterken van het leren van leerlingen. De rol van schoolleiding wordt in het project benaderd als een essentiële rol om duurzame verandering op school te realiseren.

De lerarenopleiding van de VUB heeft in de metropolitane Brusselse regio de afgelopen acht jaar een partnerschap opgezet met scholen waarin onderzoekende teams aan de slag gaan met noden waar de school van wakker ligt. Het project focust op het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en de rand. Scholen in grootstedelijke contexten zoals Brussel worden gemiddeld genomen meer dan andere scholen geconfronteerd met bepaalde uitdagingen op vlak van schoolontwikkeling en verdienen daarom in dit project prioritaire aandacht.

Solliciteren kan tot en met 30 juni.

Functie mogelijk via detachering als je een voltijds vastbenoemd personeelslid bent in het GO!.

De volledige vacature vind je hier.