Ben je geen GO! professional? Surf dan naar www.g-o.be, onze algemene website.
menu
17-03-2021

Onderwijsoverleg

Vanavond zaten de onderwijspartners opnieuw rond de tafel over het beheersen van de coronacrisis. De recente cijfers werden met de virologen en binnen het sociaal overleg besproken.


Gezien de evolutie van de cijfers wordt de beslissing om scholen de mogelijkheid te bieden om vanaf 29 maart de tweede graad secundair onderwijs voltijds naar school te laten komen ingetrokken.

Het blijft de ambitie om na de paasvakantie het secundair onderwijs volledig voltijds naar school te laten komen. 

Omwille van het stijgend aantal besmettingen in het lager onderwijs, vooral onder 6- tot 11-jarigen, wordt het dragen van het mondmasker verplicht voor alle leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar in klas en op de speelplaats, net zoals voor de leerlingen van het secundair onderwijs. Deze maatregel geldt tot aan de paasvakantie.

Daarnaast wordt nog eens de aandacht gevestigd op het belang van het respecteren van de maatregelen door leerkrachten, ook in de leraarskamer.

Gedurende de paasvakantie zullen de draaiboeken worden opgeschoond. Inhoudelijk verandert er niets aan de maatregelen.

Het tweewekelijkse COVID-rapport met de cijfers voor GO! kan je hier nalezen. 

Meer informatie wordt verspreid via Schooldirect. Je kan steeds de actuele informatie raadplegen via https://onderwijs.vlaanderen.be/nl/nl/coronavirus