Ben je geen GO! professional? Surf dan naar www.g-o.be, onze algemene website.
menu
11-03-2021

Scholen krijgen stimulans om infrastructuur te delen

De Vlaamse Regering wil dat scholen hun infrastructuur meer gaan delen met andere organisaties en ook buiten de schooluren. Ter aanmoediging begroot ze hiervoor 10 miljoen euro. Uiteraard zullen ook GO! scholen zich hiervoor kunnen opgeven. Dat zal echter via een algemene GO! projectoproep gebeuren.

Op 8 maart 2021 lanceerde de Vlaamse minister van Onderwijs en Sport een oproep voor het openstellen van schoolsportinfrastructuur voor bijvoorbeeld sportverenigingen, jeugdbewegingen of buurtinitiatieven. Er is voor deze projectoproep 10 miljoen euro voorzien. Een deel van deze middelen wordt gereserveerd voor scholen van het GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap. Het GO! zal vervolgens zelf een projectoproep lanceren om de gepaste projecten te selecteren. 

Het GO! voorziet een aangepast kader waarbij ook rekening gehouden wordt met de eigen beleidsvisie rond infrastructuur. Elke school van het GO! (kleuter-, lager-, basis- of secundair onderwijs) zal zich kandidaat kunnen stellen om subsidie voor het naschools openstellen van sport- en bewegingsinfrastructuur te verkrijgen. 

De voorstellen zullen uiterlijk 30 juni via de scholengroep moeten worden ingediend. 

De Raad GO! buigt zich binnenkort over het kader. Verdere berichtgeving volgt.

Meer informatie via