Ben je geen GO! professional? Surf dan naar www.g-o.be, onze algemene website.
menu
02-03-2021

Uitnodiging onderzoek duaal leren

Om van duaal leren een aantrekkelijke en volwaardige leerweg te maken laat de Vlaamse Regering onderzoek doen naar keuzegedrag van duaal lerenden. Scholen die deelnemen doen meteen belangrijk pionierswerk; voor leerlingen zijn er Spotify- en Netflixwaardebonnen voorzien.

De Vlaamse Regering wil van duaal leren een aantrekkelijke leerweg maken, die als evenwaardig wordt beschouwd aan andere leerwegen in het secundair onderwijs. De KU Leuven voert daarom in opdracht van het Departement Werk & Sociale Economie een onderzoek uit naar het keuzegedrag van leerlingen in en naar duale trajecten: Wie kiest voor duaal leren? Een analyse van de instroom in duaal leren en beleidsaanbevelingen aan de hand van gedragsinzichten.

Als deel van het onderzoek ontwikkelt de KU Leuven een innovatieve campagne rond duaal leren. Jouw school kan een pionier worden in Vlaanderen, en kans maken om deze als eerste uit te testen. Bovendien maken de leerlingen op je school kans op Spotify- en Netflixwaardebonnen. Het onderzoek spitst zich weliswaar voornamelijk toe op leerlingen in het tweede jaar van de tweede graad, maar alle leerlingen uit de tweede en derde graad  kunnen deelnemen.

Geprikkeld om deel te nemen, of wil je graag meer informatie? Vul dan hier je gegevens in