Ben je geen GO! professional? Surf dan naar www.g-o.be, onze algemene website.
menu
11-02-2021

Zesde nooddecreet voor het onderwijs goedgekeurd

Het belangrijkste van dit decreet is dat de onkosten die onderwijsinstellingen sinds 1 maart 2020 hebben gemaakt om hun onderwijsaanbod in veilige omstandigheden te organiseren, zullen vergoed worden.

Het Vlaams Parlement heeft op 10 februari 2021 in de plenaire vergadering het zesde nooddecreet voor het onderwijs in het kader van de coronacrisis goedgekeurd.

Dit decreet stelt dat de onkosten die onderwijsinstellingen sinds 1 maart 2020 hebben gemaakt om hun onderwijsaanbod in veilige omstandigheden te organiseren, zullen vergoed worden. Dit geldt voor scholen uit het gewoon en buitengewoon basis- en secundair onderwijs, de CLB's, de internaten, de tehuizen en de academies van het deeltijds kunstonderwijs. De centra voor leerlingenbegeleiding moeten bovendien voorlopig niet langer regelmatig verplicht evalueren of leerlingen uit het buitengewoon onderwijs naar het reguliere onderwijs kunnen. Dat moet enkel als daar een expliciete vraag naar is. Zo krijgen de clb's meer ruimte voor de contactopsporing.

De evaluatie van de rijdende kleuterschool is uitgesteld met een jaar.

In het hoger onderwijs wordt de teruggave van het leerkrediet geregeld.