Ben je geen GO! professional? Surf dan naar www.g-o.be, onze algemene website.
menu
08-02-2021

Wereldwaterdag@school 22 maart 2021

22 maart 2021 is Wereldwaterdag. Tijd om eens stil te staan bij de rol en het grote belang van (niet vervuild) water voor het leven op aarde. Help je ook op jouw school van Wereldwaterdag@school een waardevolle dag te maken? Dat kan trouwens volledig water... euh ... coronaproof.


Verzamel samen met je school of klas T-shirts die je zelf niet meer draagt. Deze T-shirts breng je tussen 15 en 31 maart naar de dichtstbijzijnde Kringwinkel in de buurt van de school. Elke school of klas die T-shirts inlevert & daarvan een foto plaatst op sociale media met #iedereenwaterdrager maakt daarbij kans op een mooie prijs! Wat had je gedacht van een gratis spelbeurt van de Serious Urban Game?® Where is the Water?!™, een bon ter waarde van 50 euro uit de Kringwinkel of gratis drinkbussen voor je hele klas? We moedigen ook leerlingen (en ouders) aan te kiezen voor tweedehandskledij bij het kopen van een nieuwe outfit. Ook zij kunnen in de prijzen vallen! Vertel het gauw verder want jouw leerlingen zien een Appstore & iTunes Card of Google Play card ter waarde van €20 vast en zeker zitten. Ook hier geldt de boodschap om een foto op facebook te posten met #iedereenwaterdrager. Waag je kans en ga voluit voor een nieuwe tweedehandsoutfit!

Wat brengt dat nu precies op? Niet alleen een prijs, maar uiteraard ook WATER! En niet zo'n beetje, want 1 T-shirt is maar liefst 2.700 liter water 'waard'. Door 1.000 T-shirts in te zamelen, besparen we maar liefst één olympisch zwembad water, goed voor 2.700.000 liter! Brengen we allen massaal T-shirts die we niet meer dragen en in goede staat zijn naar de Kringwinkel, dan kunnen we tot wel 100 olympische zwembaden kostbare liters water besparen. Als dat geen glasheldere manier is om te tonen dat je geeft om water!

Ga je met je school of klas e de uitdaging aan? Surf dan snel naar deze website voor meer informatie, actie-ideeën, educatief- en campagnemateriaal. Overtuigd? Motiveer dan ook andere klassen of scholen, registreer je deelname online en vraag de affiche aan!