Ben je geen GO! professional? Surf dan naar www.g-o.be, onze algemene website.
menu
03-02-2021

Webinar: Gepersonaliseerd Samen leren met LIST

Tijdens het vierde webinar in de reeks "Gepersonaliseerd samen leren" gaan we dieper in op LIST, een leesinterventietraject voor scholen met een totaalbenadering, ofwel 'lezen is top'!

In januari 2021 startten we met een webinarreeks over Gepersonaliseerd samen leren. We zoeken samen antwoorden op leervragen die we verzamelden uit het veld. Naast een korte duiding, laten we vooral goede praktijkvoorbeelden zien en is er ruim de tijd om vragen te stellen. De doelgroep zijn leerkrachten en directeurs. Deze reeks zal gekoppeld worden aan filmpjes met voorbeelden uit onze GO! scholen en een podcastreeks later in het jaar. Niet te missen!

Als vierde webinar in de reeks gaan we dieper in op LIST, een leesinterventietraject voor scholen met een totaalbenadering, ofwel 'lezen is top'! De volgende leervragen komen aan bod:

  • Hoe kunnen we werken aan leesmotivatie en leesplezier, op een wetenschappelijk onderbouwde manier?
  • Hoe kunnen we kinderen en leerlingen weer of meer aan het lezen krijgen?
  • Hoe kunnen de leerlingen op onze school via LIST gepersonaliseerd samen leren?
  • Hoe kunnen we effecten en resultaten realiseren op vlak van vloeiend en vlot lezen?

Collega's uit 2 basisscholen en 2 secundaire scholen getuigen over deze krachtige didactiek en de effecten ervan op school-, leraren- en leerlingenniveau. Zij delen graag hun expertise vanuit de praktijk en staan klaar om hierover met jou in gesprek te gaan.

Praktisch

De opname kan je hieronder herbekijken.

 
 We delen ook graag met jullie de gebruikte presentatie.  Meer informatie over Gepersonaliseerd Samen Leren en BOEKBOXEN & LIST kan je in dit document terugvinden.

De presentaties van onze sterke getuigenissen kan je hieronder terugvinden:
GO! middenschool Geraardsbergen en Boekboxen

Het boek "Systematisch werken aan verbetering van het onderwijs bij aanvankelijk en voortgezet onderwijs" van Thoni Houtveen (Lector); Thoni Houtveen; J.J. Kunst (Onderzoeker); S. Brokamp (Onderzoeker) is een zeer interessante bron en gratis raadpleegbaar via deze link