Ben je geen GO! professional? Surf dan naar www.g-o.be, onze algemene website.
menu
19-01-2021

Digitale transformatie: naar rechts of links swipen?

Tijdens het derde webinar in de reeks "Gepersonaliseerd samen leren" gingen we dieper in op de digitale transformatie van het onderwijs aan de hand van een aantal goede praktijken binnen het GO!. Heb je het gemist? Bekijk hier de opname en materialen!

Vanaf januari 2021 starten we met een webinarreeks over GO! Gepersonaliseerd samen leren. We zoeken samen antwoorden op leervragen die we verzamelden uit het veld. Naast een korte duiding, laten we vooral goede praktijkvoorbeelden zien en is er ruim de tijd om vragen te stellen. De doelgroep zijn leerkrachten en directeurs. Deze reeks zal gekoppeld worden aan filmpjes met voorbeelden uit onze GO! scholen en een podcastreeks later in het jaar. Niet te missen!

Als derde webinar in de reeks gaan we dieper in op de digitale transformatie van het onderwijs. De volgende leervragen komen aan bod:

 • Waarom digitale transformatie?
 • Hoe kan ik ICT doeltreffend inzetten vertrekkend vanuit TPACK?
 • Hoe kan ik mijn leerlingen motiveren tijdens hybride- of afstandsonderwijs?
 • Hoe kies ik een digitale tool of digitaal platform vanuit digitale didactiek?

Vervolgens delen GO! technisch atheneum Halle, GO! CVO Scala en GO! basisscholen Unescoschool en De Kleine Geuzen hun expertise en ervaringen over hun digitale transformatie.

Praktisch

De opname van het eerste deel kan je hieronder herbekijken.

 De gebruikte presentatie kan je hier downloaden. Tijdens de webinar werd er verwezen naar ondersteunend materiaal. Deze kan je steeds raadplegen op de GO! Pro of via deze link

De presentaties van onze sterke getuigenissen kan je hieronder terugvinden.

 1. Bertien Boon presenteert het BYOD-project van GO! technisch atheneum Halle en GO! scholengroep Ringscholen.
  Presentatie van Bertien Boon.

 2. Emmy Leleu vertelt over hybride leren en op welke manier dit een plaats krijgt in GO! CVO Scala.
  Presentatie van Emmy Leleu.

 3. Greetje Smekens en Guray Turkistan vertellen over hun fablab (KA2 project) in de GO! basisschool Unescoschool Koekelberg en GO! basisszchool De Kleine Geuzen.
  Presentatie van Greetje Smekens en Guray Turkistan.