Ben je geen GO! professional? Surf dan naar www.g-o.be, onze algemene website.
menu
18-11-2020

PBD-GO! aanbod rond conflictbemiddeling

Het zijn stressvolle tijden en wanneer we onder druk staan, is een conflict vaak niet veraf. De PBD-GO! heeft in zijn aanbod verschillende opleidingen rond het omgaan met, en vermijden van conflicten op de klasvloer.


Peer Mediation: Conflictbemiddeling door leerlingen (25/01) 

Peer mediation is een schoolbrede aanpak waarbij je conflicten leert aanpakken via bemiddeling door leerlingen. In een traject van vijf dagen oefen je samen met een collega van je school de technieken van het bemiddelen én hoe jullie die kunnen aanleren aan leerlingen. Je leert hoe je de sociale vaardigheden van jongeren versterkt. Ze ervaren dat er een uitweg is, zonder gezichtsverlies te lijden, en dat agressie niet hoeft. 

Meer info.

Heb ik een conflict of heeft het conflict mij ? (14/01)

Hoe wil je dat leerlingen met elkaar en met volwassenen omgaan? In onze hedendaagse, drukke maatschappij waarin tal van conflicten voorkomen is dat geen overbodige vraag. 

Tijdens deze opleiding krijg je inzicht in enkele gedragsfenomenen zoals territoriumgedrag, traumareacties, machtsdriehoek en de verschillende conflictfasen.

Meer info

Help! Hoe kan ik agressie stopzetten? (04/02) 

Je gebruikt persoonlijke ervaringen en eigen casussen en je oefent vooral heel veel. Je gaat naar huis met handige tools om agressie in al zijn facetten stop te zetten. 

Meer info.