Ben je geen GO! professional? Surf dan naar www.g-o.be, onze algemene website.
menu
12-11-2020

PBD-GO! tips voor de organisatie van de examens so

Het eerste trimester dat we bijna achter de rug hebben is moeilijk standaard te noemen. Dat maakt dat ook de examenperiode in december geen normale invulling zal krijgen. De PBD-GO! helpt je op weg met deze tips.


Het eerste trimester van schooljaar 2020-2021 is moeilijk standaard te noemen. Dat er (vele) aanpassingen in scholen moesten doorgevoerd worden maakt dat ook de examenperiode in december wellicht geen normale invulling zal krijgen. Eender hoe je als school de evaluatie van de leerlingen organiseert, het blijft belangrijk dat dit op een betrouwbare wijze verloopt en valide resultaten oplevert. We willen deze resultaten immers mee kunnen nemen in onze latere beoordeling en oriëntering. We bundelden alvast enkele tips die je hierbij kunnen helpen. Houd de nieuwsbrief de komende weken zeker in het oog voor verdere updates.

Voor het secundair onderwijs helpen we schoolteams ook bij de organisatie van hun onderwijs met de virtuele ruimte, Vademecum opstart schooljaar 2020-2021, opgebouwd volgens 8 thema's of boxen. Elke box bevat ondersteuningsfiches met toelichting over het WAT en WAAROM. Daarnaast bieden we scholen inspiratie en ondersteuning met diverse HOE-vragen. Vakspecifieke informatie kan je zoals steeds terugvinden in de virtuele ruimtes op Smartschool. Ook die worden trouwens regelmatig aangevuld met nieuwe informatie en materialen. 

Onze SPOC's staan zoals altijd klaar om, ook coronaspecifieke, ondersteuning te bieden.