Ben je geen GO! professional? Surf dan naar www.g-o.be, onze algemene website.
menu
21-10-2020

PBD-GO! lanceert een leidraad voor schoolteams als eerste oriëntatie op het nieuwe curriculum

Directeurs en beleidsteams kunnen met deze leidraad samen met hun schoolteams aan de slag in een eerste oriëntatie op het nieuwe curriculum van de nieuwe studierichtingen in de tweede graad secundair onderwijs.

Voor scholen en scholengemeenschappen is de implementatie van de nieuwe studierichtingen en nieuwe doelen een hele krachttoer die in een strak tempo moet doorgevoerd worden. Een planning inzake professionalisering, infrastructuur, programmaties/concordanties, aanwerving personeel, rekrutering van leerlingen… is hierbij noodzakelijk. We bereiden dit graag samen met jullie voor. Bekijk hier het volledige overzicht van de PBD-GO! ondersteuning die we hiervoor uitrollen.

Vandaag lanceren we de materialen voor stap 3. Daarin gaan directeurs en beleidsteams samen met hun schoolteams aan de slag in een eerste oriëntatie op het nieuwe curriculum van de nieuwe studierichtingen. Hiervoor reiken we een leidraad curriculumstudie aan. Het is cruciaal dat leraren goed voorbereid zijn op het WAAROM en het WAT. Zo kunnen we tijdens de implementatiesessie vanaf februari met hen focussen op het HOE.

Aanbod ondersteuning: