Ben je geen GO! professional? Surf dan naar www.g-o.be, onze algemene website.
menu
18-09-2020

Samen gebruik maken van het platform ‘Mijn onderwijs’ en ‘Dataloep’

Maak jij met je school ook gebruik van 'Mijn onderwijs' en 'Dataloep'? Je vindt er een pak interessante gegevens om een sterk schoolbeleid te voeren. Maar er kan nog meer! Door kennis te delen en samen te werken met de centrale diensten van het GO!.

Ben je directeur van een onderwijsinstelling? Dan ken je waarschijnlijk het platform ‘Mijn onderwijs’ en de applicatie ‘Dataloep’ van het Departement Onderwijs. Het Departement ontsluit op die manier allerlei gegevens van scholen. Het Departement is op dat vlak uiteraard een belangrijke partner van het GO!.

Wat?

Het platform ‘Mijn onderwijs’ is een beveiligde website waarin je gegevens en informatie terugvindt over elke onderwijsinstelling. Dataloep is een extra applicatie binnen ‘Mijn onderwijs’ waardoor je deze gegevens interactief kan raadplegen en ermee aan de slag kan gaan. Dataloep ondersteunt je school in het ontwikkelen van een eigen onderwijsbeleid en het versterken van de interne kwaliteitszorg op maat.

Delen van gegevens

Wist je dat je de gegevens en informatie in ‘Mijn onderwijs’ ook kan delen met andere gebruikers? 
Om GO! scholen in de toekomst goed te kunnen ondersteunen en hecht samen te werken vragen we om medewerkers van de centrale diensten toegang te verlenen tot de gegevens en informatie van je onderwijsinstelling. Natuurlijk enkel op vraag en met inachtneming van de GDPR-regelgeving.

Sommige medewerkers van de centrale diensten in Brussel hebben nu al toegang tot deze gegevens. Zij gebruiken die data om diensten te verlenen, de belangen van scholen te behartigen of hun beleidsvoering te onderbouwen. Dat kan ook voor jouw school of instelling goed van pas komen.

Door onze kennis te delen maken we onze scholen nog beter!

Interesse? Meer info nodig over hoe we kunnen samenwerken? Neem contact op met Katleen Janssens, katleen.janssens@g-o.be.