Ben je geen GO! professional? Surf dan naar www.g-o.be, onze algemene website.
menu
17-09-2020

Het GO! blijft groeien maar moet steeds meer leerlingen weigeren

Brussel, 17 september 2020 – 215.229 leerlingen telt het GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap dit jaar in september. Dat blijkt uit de spoedtelling die het Agentschap voor Onderwijsdiensten jaarlijks organiseert. Het GO! groeit met 5.237 leerlingen, een stijging van 2,5 procent. Opnieuw kiezen meer ouders bewust voor het pedagogisch project van het GO!.


Het totale leerlingenaantal van het GO! neemt toe met 2,5 procent. Een deel van die groei is te verklaren door overnames. Het voorbije jaar kozen enkele lokalen besturen er namelijk voor hun scholen over te hevelen aan het GO!. Deze scholen tellen nu 1.194 leerlingen. Maar ook zonder overnames groeit het GO! sterker dan het geboortecijfer.

“Meer dan 215.000 leerlingen en hun ouders kiezen voor het GO! en dus ook voor ons pedagogisch project ‘samen leren samenleven’ dat erop gericht is leerlingen kwaliteitsvol onderwijs te bieden en hen op te voeden tot kritische, weerbare, actieve burgers”, zegt Raymonda Verdyck, afgevaardigd bestuurder van het GO!. “Het GO! staat voor toekomstgericht en kwaliteitsvol onderwijs en dat spreekt ouders duidelijk aan.”

Lees het volledige persbericht.