Ben je geen GO! professional? Surf dan naar www.g-o.be, onze algemene website.
menu
14-09-2020

Klaar voor de Week van het Bos?

Tussen 11 en 18 oktober brengt de Week van het Bos je klas naar … RAVOTland. Want meer dan ooit is buiten lesgeven belangrijk. Ontdek het gratis educatief pakket voor de lagere school en een fabeltastische krant voor de kleuters op www.weekvanhetbos.be.


De Week van het Bos start op 11 oktober: een week vol natuur- en spelplezier! Buiten leren in coronatijden is niet alleen leuker, maar ook gezonder. Bovendien maakt buiten spelen en op avontuur gaan in de natuur ons gelukkiger én creatiever.

De kleuters krijgen voor het tweede jaar op rij een heuse Fabeltjeskrant in de bus. Meneer de Uil, de gezusters Hamster, Bor de Wolf en alle andere dieren van Fabeltjesland nemen hen mee op een ontdekkingstocht. Samen een bosfeest houden, heldere herfstkleuren mengen, tussen takken trippelen en luisteren naar spannende verhalen. Spelenderwijs komen tal van ontwikkelingsdoelen aan bod. Echt waar? Echt waar!

De lagere school maakt dan weer zelf z’n eigen Ravot-je-Rot route. Met behulp van de gevarieerde fiches kan je met tal van opdrachten buiten aan de slag. Wat dacht je van het kweken van een woudreus, het vergroenen van de buurt, het ontmoeten van onze bodemhelden, het opnemen tegen de leerkracht in een één tegen allen, of blind je weg zoeken door het struikgewas? Loop je verloren in het aanbod? Geen zorgen: Pienter de raaf houdt een oogje in het zeil!

Aan elk pakket is bovendien een wedstrijd met te gekke prijzen gekoppeld. Elke deelnemende klas krijgt een geschenkje en maakt kans op een zotte hoofdprijs. Alle info op www.weekvanhetbos.be