Ben je geen GO! professional? Surf dan naar www.g-o.be, onze algemene website.
menu
25-08-2020

PBD-GO! ondersteuning bij de opstart én doorstart van het nieuwe schooljaar so

Met een nieuwe virtuele ruimte 'Vademecum opstart schooljaar 2020-2021' wil de pedagogische begeleidingsdienst schoolteams nu maximaal helpen bij de voorbereidingen en organisatie van volgend schooljaar. Vandaag gaan 3 nieuwe boxen online.

​De organisatie van schooljaar 2020-2021, met de verdere inbedding van de modernisering so en de nasleep van de coronacrisis, wordt opnieuw een grote uitdaging. PBD-GO! ontwikkelde daarom in juni een voorstel tot ondersteuning dat we aftoetsten bij een 50-tal collega's, waaronder coördinerend directeurs, directeurs, beleidsmedewerkers, leerlingbegeleiders en leraren. Met hun inspirerende en veelzijdige input gingen we systematisch verder aan de slag.

We brengen alle ondersteuning voor jullie samen in een nieuwe virtuele ruimte, Vademecum opstart schooljaar 2020-2021. Dit vademecum so heeft als doel scholen te ondersteunen bij de opstart én doorstart van het schooljaar 2020-2021 en is opgebouwd volgens 8 thema's of boxen. Elke box bevat ondersteuningsfiches met toelichting over het WAT en WAAROM. Daarnaast bieden we scholen inspiratie en ondersteuning bij diverse HOE-vragen.

De eerste drie boxen werden eind vorig schooljaar al geopend en vanaf vandaag gaat ook het deksel van box 4, 7 en 8. Dit vademecum vullen we systematisch aan en sturen we continu bij. De volledige opbouw van onze virtuele ruimte ziet er als volgt uit: 

screenshot overzicht.png

Voor meer informatie over dit aanbod kan je ook terecht bij je SPOC. Technische hulp bij het abonneren op de virtuele ruimte vind je hier.

We wensen alle schoolteams alvast veel succes met de start van het nieuwe schooljaar!