Ben je geen GO! professional? Surf dan naar www.g-o.be, onze algemene website.
menu
29-06-2020

FACT: nieuwe taalapp voor praktische communicatie op de werkvloer

Meer en meer Vlaamse bedrijven stellen mensen tewerk met een anderstalige achtergrond. Nederlands is er de voertaal maar voor nieuwkomers is dat niet makkelijk. Om de communicatie op de werkvloer tussen mensen met verschillende moedertalen vlotter te laten verlopen ontwikkelde de provincie West-Vlaanderen en haar partner een praktische taalapp. Volledig gratis te downloaden. Beslist ook de moeite op school.

FACT is een praktische app met vakjargon in verschillende talen. Ontwikkeld door de provincie West-Vlaanderen en haar partner in het project AB Réfugiés-Emploi. De app is gratis te downloaden via Google Play of App Store.

FACT werd uitgewerkt met als uitdrukkelijke bedoeling om de communicatie op de werkvloer tussen mensen met een verschillende moedertaal eenvoudiger te maken. Met de tool krijg je ook sneller de taal van de werkvloer onder de knie omdat je gerichte reeksen kan gaan oefenen.

Zeker wat betreft technisch vakjargon schieten de bestaande vertaalinstrumenten dikwijls te kort. De ontwikkelaars bekeken daarom samen met de betrokken sectoren (land- en tuinbouw en metaal), met de VDAB en POM welke woorden vaak voorkomen en belangrijk zijn voor het vlot kunnen functioneren in het bedrijf.

De gebruiker kan zelf haar of zijn moedertaal instellen en een doeltaal kiezen. De app vertaalt tussen Nederlands, Frans, Engels, Arabisch, Dari, Pashtu, Roemeens en Pools en kan ook ingezet worden als oefeninstrument.

De app bevat naast geschreven vertalingen, ook geluidsopnames ingesproken door moedertaalsprekers en zoveel mogelijk ook ondersteunende illustraties.

Je kan zoeken, favorieten instellen en logische reeksen gaan oefenen.

Momenteel bevat de app, naast een stevig pak basiswoordenschat (met aandacht voor veiligheid, o.a. ook rond COVID 19), woordenschat uit de land- en tuinbouw en uit de metaalsector (basics).

De ontwikkelaars hopen daar heel binnenkort ook woordenschat aan toe te kunnen voegen uit nog andere sectoren.

Een aanrader.


Bekijk hier het promofilmpje

 


Meer informatie vind je hier.

 

Nog vragen? Contacteer


Dominique Velghe
Dienst Strategie en Ontwikkeling
Provincie West-Vlaanderen
0499 56 59 32
Dominique.Velghe@west-vlaanderen.be