Ben je geen GO! professional? Surf dan naar www.g-o.be, onze algemene website.
menu
24-06-2020

Transversale leerplandoelen: nieuw materiaal!

De PBD-GO! ontwikkelde het voorbije schooljaar – in cocreatie met een 200-tal collega's uit de scholen – nieuw materiaal in verband met de transversale leerplandoelen.

Enerzijds zijn de didactische fiches voor de transversale leerplandoelen in de GO! navigator grondig bijgestuurd. Toelichtingen bij de betrokken sleutelcompetenties/bouwstenen/leerplandoelen, pedagogisch-didactische wenken en evaluatiecriteria en -indicatoren vinden jullie terug in de nieuwe fiches voor de transversale leerplandoelen in de GO! navigator.

Anderzijds hebben we een concept ontwikkeld voor het werken aan transversale leerplandoelen, inclusief de evaluatie en de rapportering. Dit concept bevat 3 pijlers met telkens 3 criteria waaraan een school kan werken om hun bestaand systeem kwaliteitsvol te ontwikkelen. Bij dit '3x3' concept hoort ook een analysekader waar indicatoren aangeven in welke mate een school aan het werken is aan de pijlers en de criteria.

Het '3x3' concept en het analysekader laten scholen toe hun eigen werking kritisch te bekijken om zo verbetertrajecten te kunnen ontwikkelen. Ook dit materiaal vinden jullie terug in de GO! navigator.