Ben je geen GO! professional? Surf dan naar www.g-o.be, onze algemene website.
menu
22-06-2020

PBD-GO! ondersteuning bij de opstart en organisatie van volgend schooljaar so

Het schooljaar 2019-2020 is een bewogen jaar geweest. Scholen secundair onderwijs werden bijzonder zwaar uitgedaagd. Enerzijds startten we met het eerste implementatiejaar van de modernisering so, anderzijds organiseerden we in een mum van tijd afstandsonderwijs, naar aanleiding van de coronacrisis. Via een nieuwe virtuele ruimte, Vademecum opstart schooljaar 2020-2021, willen we schoolteams nu maximaal helpen bij de voorbereidingen en organisatie van volgend schooljaar.

In deze onzekere tijden wordt de organisatie van het volgende schooljaar, met de verdere inbedding van de modernisering, opnieuw een grote uitdaging. Vanuit de PBD-GO! ontwikkelden we begin juni een voorstel tot ondersteuning. Om er zeker van te zijn dat ons aanbod datgene is waar schoolteams effectief nood aan hebben, organiseerden we op 10 juni een resonans voor alle onderwijsprofessionals in het brede veld. Een 50-tal collega's, waaronder coördinerend directeurs, directeurs, beleidsmedewerkers, leerlingbegeleiders en leraren, kregen de kans om input en feedback te geven op ons voorstel. Een heterogene groep van 19 collega's nam effectief deel aan deze resonans en met hun inspirerende en veelzijdige input gaan we systematisch verder aan de slag.

Via een nieuwe virtuele ruimte, Vademecum opstart schooljaar 2020-2021, willen we schoolteams maximaal helpen bij de voorbereidingen en organisatie van volgend schooljaar.

Dit vademecum so heeft als doel scholen te ondersteunen bij de opstart én doorstart van het schooljaar 2020-2021 en is opgebouwd volgens 8 thema's of boxen. Elke box bevat een ondersteuningsfiche met toelichting over het WAT en WAAROM. Daarnaast bieden we scholen inspiratie en ondersteuning bij diverse HOE-vragen.

We werken volgens de chronologie van de boxen: de eerste box ontsluiten we op 22 juni, de tweede en de derde box uiterlijk op 26 juni en de laatste 5 boxen rond 24 augustus. Dit vademecum vullen we systematisch aan en sturen we continu bij. De opbouw van onze virtuele ruimte ziet er als volgt uit: 


hoereflecterenophetvoorbijeschooljaar.jpg

Voor meer informatie over dit aanbod kan je ook terecht bij je SPOC. Technische hulp bij het abonneren op de virtuele ruimte vind je hier.

We wensen alle schoolteams alvast veel succes met de voorbereidingen voor volgend schooljaar!