Ben je geen GO! professional? Surf dan naar www.g-o.be, onze algemene website.
menu
17-06-2020

Kwaliteitszorg (in en) na coronatijden

De PBD-GO! lanceert een instrument dat basisscholen helpt om de kansen en uitdagingen bij de opstart van volgend schooljaar in kaart te brengen. Laat je inspireren zonder de kwaliteitszorg uit het oog te verliezen!

We weten nog niet wat corona ons volgend schooljaar zal brengen. De PBD-GO! staat wel klaar om jullie te ondersteunen. Om dat voor te bereiden ontwierpen we een oplossingsgerichte SWOT-analyse om in kaart te brengen welke kansen corona, ondanks alle stress en onzekerheid, heeft gebracht en welke uitdagingen er liggen te wachten.

Het instrument kan je gebruiken als algemene inspiratiebron voor beleidsteams, als een instrument binnen kwaliteitszorg, maar ook als intakedocument voor een begeleiding in het basisonderwijs bij de start van het schooljaar. Je kan als directeur ook terecht bij je crisis-SPOC voor meer informatie.

Je kunt "Kwaliteitszorg (in en) na coronatijden" hier downloaden. [url=

Voor het secundair onderwijs publiceren we op maandag 22 juni een digitaal vademecum waarin we scholen en scholengroepen ondersteuning bieden voor de voorbereiding van volgend schooljaar. In dit vademecum zullen onder andere antwoorden geboden worden op vragen als 'hoe kunnen we reflecteren op de coronaperiode en het eerste implementatiejaar van de modernisering?', 'hoe kunnen we de eerste schoolweken organiseren om tot goede beeldvorming te komen?', ' hoe kunnen we met de info uit de beeldvorming concreet aan de slag om leerlingen te bieden wat ze nodig hebben?'