Ben je geen GO! professional? Surf dan naar www.g-o.be, onze algemene website.
menu
20-05-2020

Zomerschool, ook bij jullie?

Eerder lieten we al weten dat het GO! het initiatief van de Vlaamse Regering rond zomerscholen steunt. In het GO! atheneum Antwerpen hebben ze er al langer ervaring mee. Een meerwaarde voor veel leerlingen.

In het pedagogisch project van het GO! staan gelijke onderwijskansen centraal. De zomerscholen zijn dan ook een intiatief dat we alleen maar kunnen toejuichen. De centrale diensten werken momenteel aan een draaiboek om de scholen en scholengroepen te ondersteunen zowel bij de inhoudelijke invulling als de praktische organisatie daarvan. Ook mogelijke partnerschappen zullen erin terug te vinden zijn. Het draaiboek zal eind deze week beschikbaar zijn. 

De projectoproep en alle gedetailleerde informatie over zomerscholen vind je op de website van Onderwijs Vlaanderen. Projecten indien kan, via diezelfde pagina, nog tot 5 juni 2020.

Een school die al jaren ervaring heeft met het inrichten van zomerscholen, is het GO! atheneum Antwerpen. Directeur Karin Heremans twijfelde bij de aankondiging van de regering dan ook niet om een project in te dienen. "In het kader van 'onderwijs op maat' organiseren we al meer dan tien jaar elke zomer bijkomende lessen en allerlei activiteiten voor leerlingen die hier nood aan hebben. Oorspronkelijk was dit bedoeld voor anderstalige leerlingen, om hun niveau van het Nederlands op te krikken. In de loop van de jaren is dit echter organisch uitgebreid naar andere vaardigheden voor een breder publiek van leerlingen. Zo is het is bijvoorbeeld de ideale manier om ook burgerschap en transversale eindtermen extra te stimuleren. De resultaten van onze zomerklassen zijn keer op keer overwegend positief. Ze organiseren voor leerlingen die door de coronacrisis een achterstand opliepen, is voor ons dan ook een evidentie. Hopelijk volgen veel scholen ons voorbeeld!"