Ben je geen GO! professional? Surf dan naar www.g-o.be, onze algemene website.
menu
12-05-2020

Update - Duaal leren in tijden van corona

Op 20/4 berichtten we al dat de Kick-off duaal leren dit jaar digitaal gaat. En dat een maand lang. Daar komt nu ook op 28 mei een webinar bij en vanaf 18 mei zijn er ook digitale interactieve sessies. Met de Swapcard app blijf je op de hoogte.

Nieuw

Vanaf maandag 18 mei a.s. zullen er nieuwe sessies kunnen worden gevolgd. Voor de info over overeenkomsten en sociale wetgeving (uitbreiding) wordt ervoor gekozen om interactieve sessies aan te bieden. Ze kiezen telkens een duidelijke focus per sessie zoals arbeidsreglementering, sociale zekerheidsrechten, sociale verplichtingen en financiële stimulansen voor de onderneming en de financiële situatie van de leerling. Naast informatie wordt ook ruimte voorzien voor vragen en de bespreking van casussen. 

Dus zeker interessant dat mensen Swapcard regelmatig raadplegen

Donderdag 28 mei, 10u een interactieve live webinar over "Duaal leren als de eerste keuze: Loopbaanbegeleiding en Bewustmaking".

Kick-off duaal leren 2020 gaat digitaal

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert SYNTRA Vlaanderen ook dit voorjaar de Kick-off Duaal Leren.

Deze Kick-off is er speciaal voor onderwijs- en opleidingsinstellingen uit het secundair onderwijs die duaal leren en/of leren en werken (zullen) organiseren. Je krijgt er alle info die je nodig hebt om optimaal voorbereid aan het schooljaar 2020-2021 te starten. In samenwerking met het Departement Onderwijs en Vorming, de onderwijskoepels en verschillende sectororganisaties heeft SYNTRA Vlaanderen een boeiend programma samengesteld. Ervaren trajectbegeleider, startend directielid of geïnteresseerde praktijkleerkracht? Er is voor elk wat wils. Verspreid de boodschap dus in je school.

Door de uitdagingen die COVID-19 met zich meebrengt, is het niet mogelijk om het evenement fysiek te laten doorgaan. Daarom vindt de Kick-off Duaal Leren 2020 dit jaar online plaats en dit een maand lang sinds 27 april. Alle info daarover kan je raadplegen op de website van SYNTRA Vlaanderen. Via deze digitale weg komt alle informatie tot in jouw kot!

Bestel je gratis informatiepakket duaal leren!

De coronacrisis heeft een enorme impact op het verdere verloop van het schooljaar, zowel voor scholen als voor leerlingen. Desondanks moeten ook de komende maanden weer heel wat leerlingen een doordachte studiekeuze maken.  

Daarom lanceren we opnieuw een campagnegolf om duaal leren in de kijker te zetten, en meer inschrijvingen te genereren in de duale opleidingen. Net als vorig jaar kunnen scholen met duale richtingen een gratis informatiepakket bestellen dat bestaat uit een outdoor banner, affiches en folders. Met het communicatiemateriaal maak je jezelf kenbaar als duale school niet alleen in deze periode maar het hele jaar door.

Bestel hier een (extra) informatiepakket voor jouw school of centrum.  

Evaluatie erkenningsprocedure van ondernemingen voor een alternerende opleiding

Sinds 2016 moeten ondernemingen een erkenning aanvragen vooraleer ze een alternerende opleiding op hun werkvloer kunnen aanbieden. Heel wat scholen hebben sindsdien ervaring opgedaan met de erkenningsprocedure door gerichte info te verstrekken aan de ondernemers, of door hen te helpen bij de erkenningsaanvraag.

SYNTRA Vlaanderen is dan ook benieuwd naar jullie mening over de huidige erkenningsprocedure. Wil je jouw mening delen? Vul dan deze enquête in (het duurt slechts een tiental minuten). Wil je de enquête liever telefonisch overlopen met een werkplekbegeleider van SYNTRA Vlaanderen, dan kan dat! Stuur gewoon een mailtje naar duaalleren@syntravlaanderen.be en een werkplekbegeleider neemt contact met je op. Alvast bedankt voor je input!

Webinar "Duaal leren als de eerste keuze: Loopbaanbegeleiding en Bewustmaking"

De European Alliance for Apprenticeship (EAfA) organiseert op donderdag 28 mei, 10u een interactieve live webinar over "Duaal leren als de eerste keuze: Loopbaanbegeleiding en Bewustmaking".

Enkele Europese experten zullen het hebben over zowel het Europese beleid, als over praktische tools en beschikbare infobronnen, maar ook over hoe de sector omgaat met de uitdagingen van COVID-19.

Meer info en registreren voor deelname