Ben je geen GO! professional? Surf dan naar www.g-o.be, onze algemene website.
menu
06-05-2020

Hoe ondersteun je het zelfregulerend leren van leerlingen in deze tijden?

Van de ene dag op de andere zijn leraren overgestapt op online lesgeven en op het ondersteunen van hun leerlingen op afstand. Plots valt de nabije ondersteuning van de leraar weg. Meer dan ooit hebben leerlingen behoefte aan zelfregulerende leervaardigheden.


 


Onderzoek toont aan dat ondersteuning van het zelfregulerend leren van leerlingen een van de meest efficiënte en effectieve manieren is om hun academische resultaten te vergroten. Het zal dan ook niet verbazen dat zelfregulerend leren een heel centrale plaats heeft binnen ons nieuwe strategisch plan GO!2030. Zelfregulerend leren is één van de cruciale bouwstenen om gepersonaliseerd samen leren te verwezenlijken voor al onze lerenden.

De huidige covid-19-pandemie stelt de leerkrachten voor extra uitdagingen op dit vlak. Hoe kunnen we de inspanningen van onze lerenden om thuis te leren ondersteunen vanuit het perspectief van zelfregulerend leren? Welke uitdagingen zijn er in deze nieuwe situatie ontstaan en hoe kunnen we die het beste aanpakken?

Op woensdag 13/5 (18u) beantwoorden de experten zelfregulerend leren van het Europese SLIDEshow project graag je vragen in een live Q&A-sessie. De voertaal is Engels.

Interesse?

Vul het inschrijvingsformulier in en laat ons weten over welke onderwerpen je wil praten! We sturen je enkele dagen voor de sessie een mail met daarin de link naar de online sessie.

Voor meer informatie: jeltsen.peeters@g-o.be