Ben je geen GO! professional? Surf dan naar www.g-o.be, onze algemene website.
menu
24-04-2020

Gefaseerde herneming van de lessen op school vanaf 15 mei

​De Nationale Veiligheidsraad heeft vanavond beslist dat de scholen op vrijdag 15 mei mogen openen voor een aantal leerjaren en met strikte veiligheidsvoorschriften. De aangekondigde maatregelen wijken licht af van de draaiboeken die eerder deze week verspreid werden.

De Nationale Veiligheidsraad heeft vanavond beslist dat de scholen op vrijdag 15 mei mogen openen voor een aantal leerjaren en met strikte veiligheidsvoorschriften.

In tegenstelling tot de eerdere communicatie zullen ook twee extra leerjaren in het secundair onderwijs naar school mogen komen. Welke deze zijn, zal in het overleg met de minister nog besproken worden. Ook zullen lessen in kleine groepen plaatsvinden en moeten personeel en leerlingen ouder dan 12 jaar een mondmasker dragen. 

De veiligheid van ons personeel en leerlingen staat voorop, tegelijk willen we dit schooljaar voor niemand verloren laten gaan.

Een uitgebreid overzicht van alle maatregelen vind je via de Schooldirect die de komende uren verstuurd zal worden. De aangekondigde maatregelen wijken licht af van de draaiboeken die eerder deze week verspreid werden. We zullen hier snel duidelijk over communiceren.

Het is positief dat er duidelijkheid is voor schoolteams, leerlingen en ouders over de datum en ook dat scholen de nodige tijd krijgen om een gedeeltelijke heropstart van de lessen op school voor te bereiden. We beseffen echter ook dat deze maatregelen een grote organisatorische, pedagogische en financiële impact met zich meebrengen.

Dit is geen gemakkelijke opdracht en we zullen alles in het werk stellen om scholen hier zo goed mogelijk in te ondersteunen. De komende dagen en weken zullen we over heel wat aspecten meer duidelijkheid kunnen verschaffen.

Als je zelf met vragen zit, kan je die nog steeds via communicatie@g-o.be aan ons bezorgen.