Ben je geen GO! professional? Surf dan naar www.g-o.be, onze algemene website.
menu
22-04-2020

PBD-GO! lanceert kit voor heropstart in het basisonderwijs

Zodra de reguliere lessen weer van start gaan, zal het van belang zijn om de resterende onderwijstijd tot het einde van het schooljaar zo effectief mogelijk te benutten. Daarom ontwikkelde PBD-GO! een EHBO-kit (Eerste Hulp Bij Opstart) voor wiskunde en Nederlands in K3, de eerste graad en L6.


Aan de hand van doordachte criteria maakten onze begeleiders een doelenselectie uit de bestaande leerplannen. Bij elk leerplandoel hoort ook een toelichting of een voorbeeld ter verdieping. Bovendien voorzien ze een aantal suggesties voor oefeningen en tips voor de didactische aanpak van de doelen.

De keuze voor K3 en L6 is gemaakt in functie van doorstroming. De eerste graad is dan weer cruciaal in de opbouw van het leren voor wiskunde en Nederlands. Verder is het niet de bedoeling dat de leertijd voor deze leergebieden wordt verhoogd ten nadele van andere leergebieden. 

Vanuit ons PPGO! blijven we immers, ook onder deze omstandigheden, voluit gaan voor een brede en harmonieuze vorming. De keuze voor wiskunde en Nederlands maakten we op basis van de noden die we in onze scholen capteerden. Het sluit bovendien mooi aan bij de lopende trajecten uit ons begeleidingsaanbod.