Ben je geen GO! professional? Surf dan naar www.g-o.be, onze algemene website.
menu
03-04-2020

De organisatie van haalbare preteaching op afstand in het so

Na de lentevakantie moeten we nieuwe leerstof aanbieden aan onze leerlingen. Waarschijnlijk zal dat nog op afstand moeten gebeuren. Wat betekent dat en hoe pak je het aan? Hoe maak je het haalbaar voor al je leerlingen? PBD-GO! publiceerde vandaag een handleiding voor beleid én leraren.


De voorbije weken boden we onze leerlingen geen nieuwe doelen en inhouden. We hebben enkel ingezet op herhaling en verankering, remediëring of verdieping. Na de lentevakantie gaan we verder met de realisatie van het curriculum: we bieden de nog resterende 'essentiële' doelen en inhouden aan. Wanneer we nog verder via afstandsonderwijs moeten werken, focussen we daarbij op preteaching. Van zodra de lessen terug van start kunnen gaan op school, komen we op die doelen en inhouden terug.

Om dat op een kwaliteitsvolle en haalbare manier te organiseren, publiceerde PBD-GO! vandaag een bundel met aandachtspunten voor het beleid en een praktische leidraad voor leraren. Ze bieden een handleiding om je als school én als leraar goed te organiseren in de eerste dagen na de lentevakantie.