Ben je geen GO! professional? Surf dan naar www.g-o.be, onze algemene website.
menu
01-04-2020

GO! IXZO blijkt coronaproof

De coronacrisis leidt ons naar een nieuw normaal. We zetten heel wat extra digitale bronnen in, maar waar komt dat geheel overzichtelijk samen voor de leerling? GO! IXZO kan een uitkomst bieden.

Noodgedwongen bevinden we ons vandaag in een vingerknip in een extreem uiterste: 100% afstandsleren. Leerlingen geven vaak aan dat ze van elke leerkracht apart en via andere kanalen opdrachten krijgen. Ze hebben geen overzicht en kunnen hun werk moeilijk plannen. GO! IXZO is ontworpen om precies dat probleem op te lossen. Het laat leerkrachten samenwerken op een digitale plaats waar voor de leerlingen alles overzichtelijk samenkomt. Deze quote van Caroline, leerkracht in GO! lyceum Gent, maakt dat nog eens duidelijk: 

"De leerlingen zijn stiekem verslaafd aan de leermix omdat het hen zoveel structuur biedt."

Dinsdagnamiddag organiseerde PBD-GO! een webinar voor directeurs. Meer dan 90 deelnemers konden een virtuele collegiale visitatie meemaken. Na een korte uiteenzetting over het GO! IXZO platform vertelde directeur Ellen De Muynck hoe GO! lyceum Gent coronaproof was dankzij de opgebouwde expertise met GO! IXZO. Er was heel wat belangstelling om kennis te maken met de tool en 9 scholen vroegen na afloop meteen om aan boord te komen van ons platform. Dat is trouwens gratis zolang de lessen opgeschort blijven. Wil je ook eens deelnemen aan een visitatie, webinar of virtueel netwerk? Hou dan deze pagina goed in de gaten en schrijf je in.

Omdat studenten van de lerarenopleiding op dit ogenblik geen stage kunnen doen, hebben we hen een voorstel tot alternatieve stage gedaan. Studenten van HoWest, HoGent, AP en PXL zullen onder begeleiding van hun eigen docenten en van pedagogisch begeleiders van PBD-GO! leermixen en KLIKs maken voor GO! IXZO. Zo blijft onze GO! IXZO-community groeien, naast de al bestaande netwerken en teacher design teams.

Wil je meer weten over GO! IXZO? Schrijf je dan in op de maandelijkse nieuwsbrief. Om meteen als school in het project te stappen, kun je dit contactformulier invullen.