Ben je geen GO! professional? Surf dan naar www.g-o.be, onze algemene website.
menu
01-04-2020

PBD-GO! stelt een groot deel van zijn professionaliseringsaanbod uit tot volgend schooljaar

We weten nog niet met zekerheid wanneer of hoe de lessen terug zullen opstarten. In elk geval zal de periode tot het einde van het schooljaar voor alle betrokkenen een grote uitdaging zijn. Om de onderwijstijd die ons nog rest optimaal te benutten, stelt PBD-GO! een groot deel van zijn professionaliseringsaanbod uit tot volgend schooljaar.


Op 12 maart 2020 besliste PBD-GO!, om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen, om alle professionaliseringsinitiatieven die hij organiseert tot en met 3 april te annuleren. Tot op vandaag weten we nog niet met zekerheid wanneer en hoe de lessen terug zullen opstarten. Wat we wel weten is dat de periode tussen de lentevakantie en het einde van het schooljaar voor alle betrokkenen in en rond onze scholen en centra een grote uitdaging zal zijn. Daarbij moet elke onderwijsprofessional zich volledig kunnen toeleggen op het zo efficiënt en effectief mogelijk invullen van de onderwijstijd die ons dit schooljaar nog rest.

Om dat mogelijk te maken beslist PBD-GO! dan ook om opleidingen die dit schooljaar nog gepland zijn en waar onderwijsprofessionals individueel voor inschrijven, grotendeels te annuleren. Deelnemers worden daar tijdig én persoonlijk van op de hoogte gebracht, je hoeft dus zelf niet verder op zoek te gaan naar informatie. Geannuleerde opleidingen worden, waar noodzakelijk, vervangen door online cursussen.

Om iedereen de tijd te geven om met de nodige aandacht het volgende schooljaar op te starten zal PBD-GO! de nu geannuleerde opleidingen pas opnieuw inplannen vanaf oktober 2020. Alle nu ingeschreven deelnemers zullen hiervan nog dit schooljaar op de hoogte worden gebracht.

Tot slot willen we nog meegeven dat opleidingen die 'op maat' voor een school, centrum of scholengroep aangevraagd werden in overleg tussen aanvrager en lesgever al dan niet zullen plaatsvinden. Er wordt met elke aanvrager contact opgenomen om de nodige afspraken te maken, ook hier hoef je niet zelf het initiatief te nemen.

Alvast bedankt voor het begrip