Ben je geen GO! professional? Surf dan naar www.g-o.be, onze algemene website.
menu
31-03-2020

Wat na de coronacrisis? De begeleiders bao van PBD-GO! staan al in de startblokken!

Onze curriculumspecialisten zetten zich schrap voor de dag dat we alle leerlingen opnieuw mogen ontvangen in onze scholen. We willen de leraren daarbij immers inhoudelijk, didactisch én emotioneel optimaal ondersteunen.

​ 

De curriculumspecialisten van PBD-GO! zetten zich schrap om er samen met de leraren te staan op de dag dat we de leerlingen opnieuw mogen ontvangen in onze scholen. We willen de leraren inhoudelijk, didactisch en emotioneel ondersteunen op het moment dat kinderen opnieuw samen in de klas kunnen leren. Dit moment zal gepaard gaan met veel vreugde, maar ook veel vragen en misschien zelfs angsten.

Als voorbereiding ontwikkelen we ondersteunende materialen die een plek krijgen in het instrumentarium 'R-OK-wijs doorheen de coronacrisis'. Met deze materialen zullen we actief aan de slag gaan op het niveau van de scholengroepen. Anderzijds ondersteunen we, in overleg met de directeur, de zorgcoördinatoren en de leraren, de schoolspecifieke implementatie op de klasvloer in die scholen waar een PI LIST of wiskunde loopt. De focus voor het begeleiden zullen we leggen op geselecteerde leerplandoelen wiskunde en Nederlands in K3, de eerste graad en het zesde leerjaar.

Met dit crisis-begeleidingsplan passen we ons aanbod aan de huidige context aan. Je leest er morgen alles over in onze nieuwsbrief voor GO! professionals. Samen gaan we voor een maximaal leerrendement eind juni 2020 voor alle leerlingen!