Ben je geen GO! professional? Surf dan naar www.g-o.be, onze algemene website.
menu
17-03-2020

CLB zet in op online ondersteuning van leerlingen en ouders tijdens de coronacrisis

Zoals de situatie er vandaag uitziet, blijft elk Centrum voor Leerlingenbegeleiding bereikbaar. CLBch@t, het anonieme chatonthaal van de CLB-sector, wordt versterkt. Zo ondersteunt CLB leerlingen en ouders.


Ondanks de opschorting van de lessen, blijft elk Centrum voor Leerlingenbegeleiding (CLB) bereikbaar, maar er is meer: CLBch@t, het anonieme chatonthaal van de CLB-sector, wordt versterkt. Hiermee zet het CLB in op het ondersteunen van leerlingen en ouders. Vorige week nam het aantal gesprekken over corona op de chat enorm toe.

Naast vragen die verband houden met het coronavirus, blijft CLBch@t ook vragen beantwoorden rond allerlei andere thema's. Alle vragen over het welbevinden & de gezondheid van leerlingen zijn welkom, alsook vragen over de onderwijsloopbaan en het leren & studeren. Daarom werd besloten om alvast deze week de chatpermanentie met 40% uit te breiden. Tijdens de openingsuren zullen telkens 6 tot 7 chatmedewerkers beschikbaar zijn om vragen te beantwoorden en ondersteuning te bieden.

Leerlingen en ouders kunnen op clbchat.be terecht op maandag, dinsdag en donderdag van 17-21u en op woensdag van 14-21u.  Soms is er een wachtrij, maar in vergelijking met andere organisatoren van chathulp valt dit erg goed mee. De site is geschikt voor mobiel, tablet en pc.

De site van CLBcha@t vind je hier.

 

*** We vragen aan alle scholen om deze informatie via het elektronisch leerlingenplatform actief te delen met leerlingen & ouders. Alvast bedankt! ***