Ben je geen GO! professional? Surf dan naar www.g-o.be, onze algemene website.
menu
13-03-2020

Hoe de continuïteit van leren tijdens de volgende weken garanderen?

Alle lessen worden tot de lentevakantie geschorst, maar het departement Onderwijs en vorming vraagt scholen te zoeken naar alternatieven om het leerproces van kinderen niet te onderbreken. PBD-GO! helpt je vandaag al op weg met deze tips.


Onze pedagogisch begeleiders zijn druk in de weer om antwoorden te zoeken op de vragen waar jullie de komende weken mee geconfronteerd zullen worden. Welke leeractiviteiten zijn zinvol en haalbaar op afstand? Welke tools kan ik daarvoor gebruiken?

We zullen jullie tijdens deze periode intensief ondersteunen. Hou daarvoor onze nieuwsbrieven en ook SmartSchool goed in de gaten. Samen met onze digitale en mediapartners bekijken we ook een aantal nieuwe mogelijkheden. Je hoort er binnenkort meer over!

Vandaag is het vooral van belang dat je je organisatorisch voorbereidt op de komende weken. We geven je graag een aantal tips.

Snelle tips

  • Maak afspraken met je leerlingen en ouders over hoe je met hen zult communiceren.
  • Breng in kaart welke leerlingen thuis geen toegang hebben tot de nodige digitale tools en zoek samen naar een oplossing (vb het OLC kan openblijven).
  • Zorg ervoor dat iedereen al de nodige lesmaterialen vandaag mee naar huis neemt of later kan ophalen.
  • Bespreek met je leerlingen de timing, doelstellingen en hoeveelheid van de opdrachten. Spreek bijvoorbeeld af hoe vaak ze hun digitale agenda moeten raadplegen.
  • Voor het lager onderwijs onderzoeken we nog mogelijkheden zowel voor het digitale als niet digitale. We bespreken ook een aantal opties met onze mediapartners.
  • Voor secundair onderwijs raden we leerkrachten aan om de virtuele ruimtes goed in het oog te houden. Je vindt er binnenkort tips en ondersteunende materialen.

Nog vragen over onderwijs en corona? Surf naar onderwijs.vlaanderen.be