Ben je geen GO! professional? Surf dan naar www.g-o.be, onze algemene website.
menu
13-11-2019

Grensoverschrijdend gedrag... "Is't oké?": Niet zeker? Check het!”

Sensoa ontwikkelde een sensibiliseringscampagne om grensoverschrijdend seksueel gedrag te helpen voorkomen. De boodschap is: vraag het als je twijfelt aan elkaars wensen en grenzen. Hierover is er ook uitgewerkt materiaal voor in de klas beschikbaar!

Sensoa, het Vlaams expertisecentrum voor seksuele gezondheid, zij-kant en vzw Zijn lanceren een sensibiliseringscampagne om grensoverschrijdend gedrag te helpen voorkomen. 

De campagne is gericht op een algemeen publiek, waaronder jongeren, en kaart het inschatten en aftoetsen van het eigen gedrag en dat van de ander aan. Het is met andere woorden een positieve campagne, waarin grenzen aangeven en respecteren en weerbaarheid een belangrijke rol spelen.

Hieronder vind je enkele concrete toepassingen rond grenzen en seksualiteit die je kan gebruiken in de klas of op school.

Hoe praat je over grenzen? 

Flirten en seks: wanneer gaat het over de grens? Dat is niet altijd even duidelijk. Want er is een grijze zone: soms gaat het wel en soms niet over de grens. Hoe kun je het dan weten? Alles over seks


Waar ligt de grens? Zoek het samen uit

Waar ligt bij jou de grens? En bij iemand anders? Beoordeel verschillende situaties met de FlirterTwister. Speel dit spel met een vriend(in), je partner, een kennis of collega en zoek het samen uit! Je kan ook zien wat bekende Vlamingen erover denken. Ontdek FlirterTwister

Lesgeven over grenzen doe je zo

Wil je lesgeven over wensen en grenzen? Met de lespakketten ‘Mijn wens, mijn grens’ vind je materiaal per leeftijd, van kleuter tot 18 jaar.


Meer weten over deze campagne?

Lees alles over het opzet van de 'Is 't oké?' campagne en over onze partners in het "persbericht".

Vragen over het gezondheidsbeleid van het GO!? Neem contact op met

Sigrid De Vuyst
02 790 96 84
sigrid.de.vuyst@g-o.be 
www.g-o.be/gezondheid