Ben je geen GO! professional? Surf dan naar www.g-o.be, onze algemene website.
menu
11-09-2019

Technopolis on Tour - inschrijven kan nog!

Technopolis trekt in het schooljaar 2019-2020 opnieuw op tournee doorheen Vlaanderen met een reeks boeiende wetenschapsshows voor scholen! Kijk snel waar en wanneer Technopolis in jouw buurt is en trakteer je leerlingen op een verbluffende show zonder dat jij een volledige daguitstap hoeft te regelen.

Voor het tweede jaar op rij trekt Mechels doe-centrum Technopolis het land rond met spectaculaire wetenschapsshows op maat van kleuters en leerlingen van de basisschool. Op die manier krijgen de leerlingen een eerste kennismaking met wetenschappen en hoeven ze de verplaatsing naar Mechelen niet te maken.

Het nieuwe schooljaar van Technolopois on Tour startte maandag 9 september in Sint-Truiden waar deze week zo'n 860 leerlingen en leerkrachten uit zes verschillende scholen getrakteerd worden op een wetenschapsshow. De komende maanden zal de show in zo'n veertig steden en gemeenten halt houden. Op het programma staan dagelijks drie themashows rond lucht, gassen en druk.

Technopolis riep Technopolis on Tour vorig schooljaar voor het eerst in leven. Wegens het grote succes werd deze tournee door Vlaanderen verlengd. Technopolis werkt hiervoor samen met de deelnemende steden en gemeenten, bedrijven en onderwijsinstellingen, die stuk voor stuk een locatie (parochiezaal, concertzaal, sportzaal, enz.) gratis ter beschikking stellen waardoor de scholen de verplaatsing naar Technopolis in Mechelen uitsparen.

"We willen echt iederéén fascineren met wetenschap en technologie. En dus gaan we niet zitten wachten totdat iedereen naar Technopolis komt", zegt Ester Blockx van Technopolis. "We beseffen dat er heel wat bij een daguitstap komt kijken en dat Mechelen voor sommige scholen in Vlaanderen niet bij de deur is. Daarom hebben we onze beste shows ingepakt en reizen we er voor de tweede keer op rij mee dwars door Vlaanderen."

Momenteel staat het aantal inschrijvingen voor dit jaar op 30.000 leerlingen, maar scholen kunnen nog steeds inschrijven.

Meer info over het project: https://www.technopolis.be/nl/scholen