Ben je geen GO! professional? Surf dan naar www.g-o.be, onze algemene website.
menu
10-09-2019

19/11/19: internationale conferentie FIER (arbeidsmarktintegratie van vluchtelingen)

Op dinsdag 19 november 2019 organiseren het GO! en 8 internationale partners, in de gebouwen van het departement onderwijs in Brussel, een conferentie (met lunch) over actief burgerschap, onderwijs, vluchtelingen en arbeidsmarktintegratie. Toegang is gratis. Inschrijven kan weldra. Hou de datum alvast vrij.

LOGO_FIER_colour.png

De conferentie op dinsdag 19 november 2019 is het sluitstuk van het internationaal project FIER, de afkorting van Fast-track Integration of Refugees in European Regions.

Met het FIER-project wil men vluchtelingen en asielzoekers met risico op verhoogde kwetsbaarheid op een vlotte manier naar de arbeidsmarkt toe leiden. Daarvoor worden competentie-inschalingstools, opleidingsprogramma's, curricula en emancipatorische initiatieven ontwikkeld.

De PBD van het GO! tekende binnen dit project voor het leerpad actief burgerschap, met extra aandacht voor softe arbeidsmarktcompetenties. Met dit leerpad gaat de PBD-GO! aan de slag binnen een aantal onthaalklassen voor anderstalige nieuwkomers. De bedoeling is vooral te werken aan dié sociale en burgerschapscompetenties (soft skills) die belangrijk zijn in het dagelijks maatschappelijk verkeer én vooral ook op de arbeidsmarkt van grote waarde zijn.

Tijdens deze conferentie zal niet alleen de aanpak van de PBD-GO! worden voorgesteld maar krijgen ook andere organisaties die aan arbeidsintegratie van vluchtelingen werken tijd om hun visie hieromtrent uit de doeken doen. Mevr. Farah Laporte, coördinator van Refu Interim, zorgt voor de keynotetoespraak van deze conferentie.

Wil je erbij zijn? Zorg dan dat je 19 november 2019 hiervoor vrij houdt. Inschrijven kan binnenkort.

Met vragen kan je terecht bij koenraad.vandenbussche@g-o.be.