Ben je geen GO! professional? Surf dan naar www.g-o.be, onze algemene website.
menu
03-07-2019

Nooit genoeg van onderwijs?

Het schooljaar is alweer voorbij. De zomer is begonnen met een knal en ze wensen je alvast een fantastische & inspirerende vakantie! En voor het Fyxxi-team mag dat over onderwijs gaan. Drie vakantietips.

Wie aan vakantie denkt, denkt spontaan aan buitenschoolse activiteiten. Het Fyxxi-team althans. Speciaal voor jou goten ze hun zomeractiviteiten nog eens in een lijst, want ook tijdens de vakantie staat er bij Fyxxi vanalles te gebeuren. 

  1. Fyxxi op de Gentse Feesten
  2. NIEUW: superheldenkamp
  3. Opstart openlabwerking


1. Fyxxi op de Gentse Feesten

Fyxxi is al voor het zesde jaar op rij te gast bij vzw Onder De Draak voor STEAM-workshops tijdens de Gentse Feesten.  Dit jaar werken ze met 3D-printers, gaan ze schilderen met robots, verhalen maken met de tablet, en nog veel meer! Ga het ontdekken. Voor iedere deelnemer wat wils!

  • Voor wie? Kinderen die vorig schooljaar naar de lagere school gingen.
  • Wanneer? 20 & 22 t.e.m. 27 juli - Iedere dag van 14.00 tot 16.30 uur (dus niet op zon- en feestdagen)
  • Waar? De grote zaal boven restaurant De Abt, Lange Kruisstraat 4 in Gent

2. NIEUW: Superheldenkamp

Fyxxi start met een nieuw kampconcept. Eind augustus gaan ze samen met 20 jongeren superhelden bouwen. Ze gaan aan slag met robotica, sensoren, programmeren, ... maar ook gewoon met karton en allerhande bouwmaterialen. 

Tijdens het kamp laten ze je nadenken over de toekomst en hoe een droomwereld eruit zou kunnen zien. Doel is om te eindigen met superhelden die van de wereld een veel aangenamere plek kunnen maken. 

  • Voor wie? Jongeren vanaf 12 jaar
  • Wanneer? 26 t.e.m. 30 augustus - Iedere dag van 9.00 tot 16.30 uur.
  • Waar? Fyxxilab, Krijgslaan 38, 9000 Gent
  • Meer info en inschrijven? Neem een kijkje op onze website

3. Opstart open lab werking 

eduCentrum puzzelt volop met de opstart van de openlabwerking. Het doel is om je als maker een plek te geven waar je terecht kan met je vragen of projecten die je wil uitwerken en bouwen. Dit in functie van je lessen, je hobby of gewoon omdat je niet kan stilzitten.

Omdat ze ervoor willen zorgen dat ze op de juiste momenten open zijn en de juiste ondersteuning aanbieden, vragen ze wat input. 

Heb je 3 minuten de tijd en spreekt een openlabwerking je aan? Vul dan even deze enquête in, zodat ze je bedenkingen kunnen meenemen in de ontwikkelfase.

Vul de korte vragenlijst in

__________ 

Wil je op de hoogte blijven van toekomstige initiatieven, volg Fyxxi dan via Facebook op http://fb.com/educentrumVZW of hou de website http://fyxxi.be in de gaten.