Ben je geen GO! professional? Surf dan naar www.g-o.be, onze algemene website.
menu
03-07-2019

Een gratis traject 'Interculturele Schoolcultuur' volgen?

Heel wat Vlaamse secundaire scholen willen werken aan een interculturele schoolcultuur, maar hoe kunnen ze dat? Lees hier meer info over het traject Interculturele Schoolcultuur en stel je kandidaat voor een gratis exemplaar.
 

Recent maakte het Centrum voor Sociale en Culturele Psychologie van de KU Leuven de resultaten bekend van haar grootschalig onderzoek naar het omgaan met diversiteit in de Vlaamse secundaire scholen.

Het onderzoek toont aan dat een interculturele schoolcultuur ervoor zorgt dat leerlingen zich meer 'thuis voelen' op school, wat op zijn beurt een positieve invloed heeft op de schoolprestaties van álle leerlingen, met of zonder migratieachtergrond.

Heel wat Vlaamse secundaire scholen willen werken aan een interculturele schoolcultuur, maar de grote vraag voor directies en schoolteams is: hoe doen we dat?

Om scholen te ondersteunen die willen werken aan een interculturele schoolcultuur vertaalde School zonder Racisme, samen met enkele partners, de resultaten van dit onderzoek in een traject 'Interculturele Schoolcultuur'. We kregen daarvoor Europese steun (AMIF).

Al vier scholen stapten in zo'n traject en volgend schooljaar kunnen nog eens vijf scholen gratis met zo'n traject van start gaan.

Interesse? Lees dan hier meer info over het traject en stel je kandidaat.

Het project 'Interculturele Schoolcultuur' is een gezamenlijk project van

  • School zonder Racisme vzw
  • De drie koepels van ouderverenigingen (VCOV, GO! Ouders en KOOGO)
  • De Vlaamse Scholierenkoepel
  • Democratische Dialoog (Erasmus Hogeschool Brussel)

Prof. Jozefien De Leersnyder (Centrum voor Sociale en Culturele Psychologie, KU Leuven) zorgt voor de wetenschappelijke ondersteuning.