Ben je geen GO! professional? Surf dan naar www.g-o.be, onze algemene website.
menu
24-06-2019

Maak je sterk tegen armoede - ook op school!

Via onderwijs kunnen kinderen zich scholen om van hun leven iets te maken. Maar dan mogen de schoolkosten hun dromen niet in de weg staan. 17/10 is Werelddag van Verzet tegen Armoede. Focus dit jaar is onderwijs. Steun de schoolbordactie en lees tal van tips in de brochure 'Maak je sterk tegen armoede op school'.

17/10, Werelddag van Verzet tegen Armoede, krijgt dit jaar als thema: Onderwijs! En daarom vraagt het netwerk tegen armoede alle scholen om aan deze actie mee te doen.

De boodschap die ze willen brengen is breed. Schoolkosten mogen de dromen van kinderen niet in de weg staan. Ze doen dat onder meer door op of rond 17/10 samen het langste schoolbord te maken: ze willen beelden verzamelen van schoolborden waarop iedereen samen tekeningen, woordjes, symbolen over de droomjobs van alle kinderen heeft gekrijt. Alle ideeën zouden over dromen of kansen moeten gaan. Denk aan het tekenen van engelenvleugels op het bord waar een kind voor staat, een ladder waar een kind op klimt, de droomjob van kinderen uitbeelden, ... Wil jouw school hieraan meewerken? Dat kan! Als er een vereniging waar armen het woord nemen in de buurt is, kan je met hen afspreken hoe dit concreet vorm kan krijgen. Je kan ook zelf beelden maken van krijttekeningen en deze doorsturen naar peter.heirman@netwerktegenarmoede.be

Maak je sterk tegen armoede - ook op school!

In de brochure Maak je sterk tegen armoede op school vind je bovendien een pak handige info over hoe je als school echt werk kan maken van schoolkostenbeheersing.

Je vindt hier ook de flyer met de oproep om mee te werken aan de actie van het netwerk tegen armoede 'Maak het langste schoolbord'.