Ben je geen GO! professional? Surf dan naar www.g-o.be, onze algemene website.
menu
19-06-2019

De GO! klimaatmobiel: STEM-onderwijs op rolletjes!

Het GO!, de PBD-GO! en GO! technisch atheneum (KTA) 1 en 2 Hasselt zijn trots om de GO! klimaatmobiel voor het eerst in onze GO! scholen te kunnen promoten.

Met de GO! klimaatmobiel wil het GO! inzetten op sterk STEM-onderwijs voor leerlingen uit het basisonderwijs en in een latere fase ook het secundair onderwijs.

Het principe is eenvoudig: de GO! klimaatmobiel komt naar de scholengroep voor een periode van 2 tot 3 weken. Daarin kunnen tot 30 klassen 2 à 3 lesuren de STEM-wereld ontdekken vanuit levensechte problemen waarvoor zij een oplossing zoeken.

Voor de doelgroepen jongste en oudste kleuters, de 1e, 2e en 3e graad basisonderwijs bieden we activiteiten aan in de 5 toepassingsgebieden van energie, informatie en communicatie, constructie, biochemie en transport. De activiteiten enten we sterk op de thema's duurzaamheid en klimaat. De klimaatmobiel zit ook vol innovatieve leermiddelen: een windmolen, zonnepanelen, een VR-bril, een 3D-printer etc.

Interesse en inschrijven? Vanaf woensdag 26 juni kan dit op GO! pro. We gunnen elke scholengroep nog even de tijd om dit met haar basisscholen door te spreken.

Wat kost de GO! klimaatmobiel? Met de PBD-GO! willen we elke leerling het leerplezier van de GO! klimaatmobiel gunnen: een scholengroep die inschrijft, betaalt € 1 per leerling, een bedrag dat de kosten voor het verbruiksmateriaal dekt. We zoeken ook naar bijkomende sponsoring om de kosten van het transport van de GO! klimaatmobiel naar elke scholengroep te drukken.

Op 1 oktober 2019 lanceert Raymonda Verdyck, de GO! klimaatmobiel officieel vanuit scholengroep GO! Next in Hasselt.

Het verhaal van de GO! klimaatmobiel wordt nog elke dag verder geschreven. Onze volgende plannen zijn o.a. het uitwerken van nog meer STEM-activiteiten voor alle doelgroepen in alle 5 toepassingsgebieden en Computational Thinking, ook voor het secundair onderwijs. Hiervoor starten we volgend schooljaar met een co-creatienetwerk van STEM-fanaten uit onze scholen. In een van onze volgende nieuwsbrieven volgt de uitnodiging.

000_Klimaatmobiel-1_rh.JPG

000_Klimaatmobiel-rh2.JPG