Ben je geen GO! professional? Surf dan naar www.g-o.be, onze algemene website.
menu
07-06-2019

Nieuw educatief pakket rond gezonde voeding voor lager onderwijs

Vind je dat leerlingen best al vroeg weten wat gezonde voeding is? En wat evenwichtig eten inhoudt? Om leerkrachten van het lager onderwijs te helpen om hierover les te geven, is er het gloednieuwe educatief pakket: ‘Lekker Gezond!’

Vind je dat leerlingen best al vroeg weten wat gezonde voeding is? En wat evenwichtig eten inhoudt? Zo denkt het team achter Oog voor Lekkers er ook over! Om leerkrachten van het lager onderwijs te helpen om hierover les te geven, is er het gloednieuwe educatief pakket: ‘Lekker Gezond!’

Voedingsdriehoek als basis

Lekker Gezond! legt op een duidelijke, speelse en leerrijke manier uit hoe een gezond voedingspatroon eruitziet. Met als basis: 'de voedingsdriehoek'. Kinderen die evenwichtig eten, kunnen zich beter concentreren, hebben een groter leervermogen én boeken betere schoolprestaties. Hoe sneller ze ermee beginnen, hoe beter dus! En jij kan hen een duwtje in de rug geven.

Verschillende thema’s, voor álle klassen

Het educatief pakket bevat lessuggesties gerangschikt per graad en thema. Zo leren de kinderen bij over de voedingsdriehoek, de verschillende eetmomenten, boodschappen doen en reclame. De lessuggesties zijn een concrete toepassing van de 'leerlijn voeding' voor het lager onderwijs.

Digitaal, gratis & superhandig

Lekker Gezond! is digitaal uitgewerkt en gratis beschikbaar op Knooppunt. Zo kunnen leerkrachten het lessenpakket met interactieve oefeningen makkelijk gebruiken op een digitaal schoolbord, computer of tablet. Liever op papier? Dan kan je ook de werkblaadjes downloaden en afprinten.

Meer weten over dit kerngezonde pakket? Hier moet je zijn: www.oogvoorlekkers.be/lekkergezond