Ben je geen GO! professional? Surf dan naar www.g-o.be, onze algemene website.
menu
04-04-2019

Digitale leerplannen met GO! navigator

PBD-GO! ontwikkelt digitale leerplannen in het kader van de modernisering van het secundair onderwijs. Een stand van zaken van de laatste ontwikkelingen…

Wat ontwikkelen we?

Het GO! maakt gebruik van de modernisering van het secundair onderwijs om de leerplannen te digitaliseren. PBD-GO! ontwikkelt hiervoor samen met Smartschool een handige tool waar je alle nieuwe leerplannen kunt raadplegen: de GO! navigator.

navigator_afbeelding_01.png

De GO! navigator bevat veel meer dan enkel leerplandoelen. Je vindt er pedagogisch-didactische wenken, toelichtingen, uitdagende en haalbare doelen, tips voor differentiatie en evaluatie, referentiekaders en visieteksten. De GO! Navigator maakt het mogelijk om te navigeren doorheen verschillende niveaus. Je ziet er informatie per leerplan, vakken(clusters) en leerplandoelen. Zo kan je verbanden ontdekken tussen leerplandoelen, specifieke realisatietips vinden of de achterliggende visie lezen.

navigator_afbeelding_02.png

In afwachting van de lancering van de GO! Navigator, kan je deze informatie terugvinden in de ontwerpversies van de didactische fiches die in de virtuele ruimte “SO Nieuwe eindtermen 1e graad” verzameld zijn.

Hoe weet je wie welke leerplandoelen op zich neemt? Hoe bewaar je het overzicht als team?   

Als school en als leerkracht wil je ook het overzicht kunnen bewaren van wie zich over welke leerplandoelen ontfermt. Ook hiervoor ontwikkelen we de nodige digitale ondersteuning. De school kan voor elk leerplan een overzicht maken. Tot op het niveau van de leerplandoelen kan met behulp van zelfgekozen tags (zoals een vak, project, trimester) bijgehouden worden hoe dit zal gerealiseerd worden en welke leerkrachten zich hierover zullen ontfermen. Leerkrachten kunnen de nieuwe doelen zoals voorheen plannen in hun jaarplan in Smartschool. Aan de vertrouwde werking verandert niets.

navigator_afbeelding_03.png 


Wanneer is het klaar?

We werken nog volop aan de GO! Navigator, zowel bij PBD-GO! als bij Smartschool. Tegen het einde van de paasvakantie zullen we de eerste volledige testversie hebben, waar alle inhouden instaan en waar alle functies actief zijn. Vervolgens doen we de eindredactie van het geheel om zo snel mogelijk te kunnen lanceren. Dus, wanneer is het klaar? De lancering van de GO! Navigator komt in de loop van het derde trimester, en als het van ons afhangt zo snel mogelijk. We kunnen niet wachten totdat de digitale leerplannen het daglicht zullen zien! We houden je hiervan op de hoogte.

navigator_afbeelding_04.jpg 

Zijn er nog vragen of onduidelijkheden? Kijk op de themapagina op GO! pro over de modernisering van het secundair onderwijs of stuur een mail naar moderniseringso@g-o.be.