Ben je geen GO! professional? Surf dan naar www.g-o.be, onze algemene website.
menu
13-03-2019

Media in het basisonderwijs: actief, online, verantwoord en veilig!

Het internet ook voor kinderen een leuke en leerrijke plek. Toch bestempelen veel ouders scherm- of gameverslaving als één van hun grootste bekommernissen.

Nog maar net uit het nieuws ook: YouTube Kids biedt een antwoord voor kindvriendelijke filmpjes én ouderlijke controle.  Hoe bereid je als basisschool je leerlingen voor op de overstap van de lagere school naar de secundaire school, het moment waarop bijna alle kinderen de stap naar sociale media zetten? Hoe zie je waar kinderen en tieners online mee bezig zijn en hoe kan je je leerlingen op een positieve manier voorbereiden op een fijn, veilig en verantwoord mediagebruik.

Media Veilig Online 

In onze nieuwe opleiding Media Veilig Online! bekijk je welke mechanismen achter online media zitten en leg je de parallel met andere online gevaren als fake news, online haatpraat en sexting.

Schrijf je in voor Media: GO! veilig online op 21 mei in het Huis van het GO! 

Media: Leerplanimplementatie Media

In de opleiding Media: Leerplanimplementatie Media maak je dan weer kennis met de verschillende aspecten van het nieuwe leerplan Media aan de hand van concrete voorbeelden en gerichte opdrachten. Je ontdekt hoe je nog gerichter met (en over) media kan werken in jouw lessen:

  • Media begrijpen - Welke impact hebben media op mij en anderen?
  • Media gebruiken - Kinderen zijn zowel consument als producent van media. Over welke vaardigheden moeten ze beschikken om volwaardig te kunnen participeren aan de multimediale maatschappij? Hoe brengen ze een functionele boodschap aantrekkelijk over aan anderen?
  • Communiceren door middel van media - Hoe kunnen kinderen participeren aan sociale netwerken?
  • Je eigen mediagebruik onder de loep houden - Hoe en wanneer maken je leerlingen gebruik van media? Hoe gaan ze veilig om met internet? Hoe gaan zij verantwoord om met boodschappen?

Schrijf je in voor Media: Leerplanimplementatie Media op 25 april in het Huis van het GO!

Overweeg zeker ook volgende nascholingen: