Ben je geen GO! professional? Surf dan naar www.g-o.be, onze algemene website.
menu
13-03-2019

Internationale Filosofie Olympiade

"De gedachten zijn vrij, wie raadt ze daarbinnen? Zij dansen voorbij, als nacht'lijke schimmen," zo klinkt het lied. Maar wie van je leerlingen schrijft ze helder en overtuigend neer? De Internationale Filosofie Olympiade nodigt leerlingen uit deze opdracht aan te gaan. Spoor je leerlingen aan een filosofisch essay te schrijven! Deadline insturen essays 27 maart 2019!

De International Philosophy Olympiad of kortweg IPO is een internationale essaywedstrijd voor jongeren van 14 tot 22 jaar en staat onder bescherming van UNESCO. Na ruim twintig edities is de wedstrijd uitgegroeid tot een evenement waaraan deelnemers uit ca. vijftig landen van over de hele wereld deelnemen. Elk deelnemend land kan twee laureaten aanduiden. Tijdens de IPO krijgen alle deelnemers de kans om met elkaar na te denken en in dialoog te treden over uiteenlopende thema's. De wedstrijd vindt dit jaar plaats in Rome van 16 tot 19 mei. Wie graag kans wil maken erbij te zijn moet wel eerst deelnemen aan de voorronde. Deadline is 27 maart 2019. Dat wordt snel handelen.

Hier vind je het wedstrijdreglement.

De deelname aan de Belgische preselectie gebeurt via deze aanmeldingsprocedure.

De deadline voor het uploaden van de essays per school is 27 maart om 20.00 uur.

Met vragen hierover kan je terecht bij Benjamin De Vos bmardvos.devos@ugent.be.

België zendt sinds 2012 een delegatie naar deze internationale schrijfwedstrijd. In 2019 is Italië (Rome) het gastland voor de IPO. Deze 27ste Internationale Filosofische Olympiade vindt plaats van 16 tot 19 mei 2019 in Rome. Meer info vind je hier.

Iedere school kan hieraan deelnemen en mogelijks één of, wie weet, twee van hun leerlingen, sturen naar de IPO in Rome. In elk geval krijgt je excellerende school de nodige persaandacht voor deze afvaardiging! De tien beste leerlingen van de Belgische voorronde, hun ouders, leerkrachten en directie worden uitgenodigd op de eindceremonie in Gent, op zaterdag 4 mei.

Deze jaarlijkse filosofische essayschrijfwedstrijd voor jongeren heeft als bedoeling filosofie als vak, de filosofische houding en filosoferen als methode te promoten binnen het secundair onderwijs in België (Vlaanderen, Brussel, Wallonië).