Ben je geen GO! professional? Surf dan naar www.g-o.be, onze algemene website.
menu
12-03-2019

Start inschrijvingen studiedag krachtige leeromgevingen en scholenbouw

Deze studiedag op 24/4/2019 werd hier al eerder aangekondigd. Nu kan je ook inschrijven.

Tijdens deze studiedag gaan we samen met onderwijsprofessionals en architecten dieper in op de vraag hoe kan de fysieke leeromgeving bijdragen tot 21ste-eeuws leren? Welke randvoorwaarden zijn noodzakelijk? Welke innovatieve en ruimtelijke oplossingen zijn er om het 21ste-eeuwse leren te ondersteunen? Wie is betrokken in dit transformatieproces?

Bouwstenen voor een antwoord op deze vraag vinden we in het onderzoek “+School 21st century skills. Nieuwe competenties, nieuwe fysieke leeromgevingen?” Dit onderzoek werd uitgevoerd onder leiding van Jo Tondeur en Joost Vaesen (VUB).

De studiedag bestaat uit de presentatie van de centrale resultaten van het hogergenoemde onderzoek. Ook zijn er parallelsessies waarin scholen hun praktijken rond de ontwikkeling van krachtige leeromgevingen en scholenbouw toelichten.

We richten ons op lerarenteams, schoolleiders en beleidsmedewerkers uit scholen, architecten, vastgoedfirma's, schoolbesturen en onderwijskoepels.

Het programma en de mogelijkheid om in te schrijven vind je hier.

Deze studiedag wordt georganiseerd door het departement Onderwijs en Vorming, in samenwerking met AGION en de onderzoekers van “+School 21st century skills. Nieuwe competenties, nieuwe fysieke leeromgevingen?”