Ben je geen GO! professional? Surf dan naar www.g-o.be, onze algemene website.
menu
14-01-2019

Nieuw bestuur voor het GO!

Zaterdag 12 januari 2019 werd een nieuwe Raad van het GO! geïnstalleerd. Die zet de komende vier jaar de koers uit voor het hele GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap. Tien leden werden rechtstreeks verkozen door de schoolraden. De vijf overige leden werden aangewezen door Vlaamse universiteiten en publieke hogescholen.

​Sofie Christiaens, Barbara De Groot, Luc De Man, Marianne Hintjens, Dimokritos Kavadias, Urbain Lavigne, Freddy Moreels, Linda Van Achter, Ann Van Driessche en Arlette Verkruyssen werden rechtstreeks verkozen. De vijf leden aangeduid door de universiteiten en hogescholen zijn Dennis Cluydts, Paul De Knop, Geert De Soete, Jim Deridder en Dieter Verhaest. Zij engageren zich om het pedagogisch project van het GO! waar te maken tijdens hun mandaat dat loopt tot 31 december 2022.

De nieuwe Raad stelde zaterdag Geert De Soete aan als nieuwe voorzitter. Hij volgt Eddy Baldewijns op, die het na tien jaar voorzitterschap tijd vond om de fakkel door te geven. De ondervoorzitters zijn Ann Van Driessche en Freddy Moreels. Meer info over de leden van de Raad GO! vind je hier.

"Samen leren samenleven is in deze superdiverse samenleving belangrijker dan ooit”, zegt Geert De Soete. “Samen met de Raad van het GO! wil ik ervoor zorgen dat scholen kansen kunnen bieden aan alle jongeren met respect voor hun verscheidenheid aan achtergronden en overtuigingen. Ik ben ervan overtuigd dat we met het pedagogisch project van het GO! het verschil kunnen maken."

Samen met de afgevaardigd bestuurder Raymonda Verdyck bepaalt de Raad GO! het strategisch beleid van het net. Hij initieert en bewaakt het pedagogisch project, legt de strategische lijnen vast, vertegenwoordigt het net en treedt op als bouwheer. De Raad bewaakt ook de kwaliteitszorg en ondersteunt scholen en scholengroepen in hun organisatorische en pedagogische taken.

“Ik wil Eddy enorm danken voor tien jaar toewijding aan het GO!”, zegt afgevaardigd bestuurder Raymonda Verdyck. “Ik kijk ernaar uit om de komende maanden en jaren met een sterke ploeg te ijveren voor kwaliteitsvol onderwijs en het GO! nog sterker op de kaart te zetten.”

Meer informatie:
Nathalie Jennes, GO! persverantwoordelijke en woordvoerder
0494 48 38 26