Ben je geen GO! professional? Surf dan naar www.g-o.be, onze algemene website.
menu
20-02-2019

Webinar: propaganda in de klas

Neem gratis deel aan dit brandend actueel webinar.

De opkomst van IS, de verkiezing van Donald Trump en de Russische trollenfabrieken hebben het begrip 'propaganda' weer helemaal actueel gemaakt. Vandaag verschijnt propaganda in veel verschillende vormen en via diverse kanalen. En jongeren komen hier sowieso mee in aanraking. Het speelt in op hun gevoelens, wakkert gedachten aan en probeert hun gedrag te beïnvloeden. Hoe moeten we omgaan met al die (nieuwe) vormen van propaganda, bestaat er zoiets als democratische propaganda, en hoe beïnvloeden propagandisten ons? En hoe ga je er in een educatieve setting mee om?

Op 26 februari onderzoeken en bediscussiëren we diverse voorbeelden van (hedendaagse) propaganda en delen Mediawijs, Kazerne Dossin en het Bijzonder Comité voor Herinneringseducatie hun educatieve ervaringen. Het webinar is bedoeld voor studenten, docenten en andere geïnteresseerden.

Dit webinar kan je eender waar volgen met je eigen apparaat, zolang je maar verbonden bent met het internet. Deelnemen is volledig gratis, maar inschrijven is wel verplicht.

Meer informatie en de inschrijvingslink vind je hier.