Ben je geen GO! professional? Surf dan naar www.g-o.be, onze algemene website.
menu
23-01-2019

‘Supporting Opportunity in Schools: Promoting Educational Equity’

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwe ontwikkelingen voor gelijke kansen voor elke lerende in scholen in Europa? Hou euschoolequity.org in de gaten en lees de jongste nieuwsbreif.

Het Europese project 'Supporting Opportunity in Schools: Promoting Educational Equity', heeft als doel scholen in staat te stellen om equity (gelijke kansen) in het onderwijs te bevorderen en te evalueren. Zij brengen op regelmatige tijdstippen een nieuwsbrief uit die ook voor jouw school zeer interessante inzichten kan bieden. Deze kunnen inspirerend zijn, zowel om in kaart te brengen hoe 'equity- proof' jouw eigen school is aan de hand van een 'rubric', om daarna via verzameling van informatieve teksten en voorbeelden van goede praktijk met betrekking tot de verschillende dimensies van 'equity' uit de verschillende Europese landen een actieplan te kunnen opmaken.

Voor dit project werd er een partnerschap opgezet die bestaat uit volgende instellingen: scholen, universiteiten en onderwijsautoriteiten uit België (Brussel), Italië, Roemenië, Spanje (Catalonië) en het Verenigd Koninkrijk (Wales). De Catalaanse onderwijsinspectie coördineert het partnerschap.

Ook de PBD-GO! is nauw betrokken bij de ontwikkeling van een onlinecursus die binnenkort ook voor onze directeurs en leraren toegankelijk zal zijn. Zeker op te volgen dus!  

Interesse? Lees de nieuwsbrief of neem een kijkje op de website euschoolequity.org.