Ben je geen GO! professional? Surf dan naar www.g-o.be, onze algemene website.
menu
19-12-2018

Vakspecifieke sessies modernisering SO

In september starten we met nieuwe eindtermen voor de eerste graad SO. Binnenkort volgt ook een nieuw leerplan. Wat betekent dat voor jou als vakleraar? Om aan al je vragen tegemoet te komen, organiseert PBD-GO! vakspecifieke sessies om de nieuwe eindtermen te helpen begrijpen en implementeren. Schrijf je nu in!

​Op 1 september 2019 starten we in Vlaanderen met de langverwachte modernisering van het SO. Elke school met een eerste graad staat voor de opdracht om de geactualiseerde eindtermen en het bijbehorende leerplan te implementeren. Een hele uitdaging, maar je staat er als school, directeur en leraar zeker niet alleen voor. PBD-GO! ontwikkelde immers een volledig nieuw begeleidingstraject om je op weg te helpen.

Directeurs en coördinatoren eerste graad inspireerden we al, via een uitgekiend traject van info- en werksessies, om binnen elke school beleidsmatig met de curriculumvernieuwing aan de slag te gaan. Met de keuze voor een nieuw en flexibel leerplanconcept zal elke GO!-school een schooleigen curriculum kunnen uittekenen en een passende schoolorganisatie vormgeven.

Uiteraard willen we ook alle GO!-leerkrachten helpen om van deze uitdagende en ingrijpende veranderingen voor elk van hun leerlingen een succes te maken. Dat doen we aan de hand van vakspecifieke sessies die we over heel Vlaanderen aanbieden. Voor elk van de vaksessies voorzien we bovendien een online luik, waar de gebruikte leermiddelen en extra didactisch materiaal te vinden zullen zijn. Daarover zal op een later tijdstip nog gecommuniceerd worden.

Hieronder vind je links naar de inschrijvingspagina's voor alle sessies. We hebben ze ook nog eens verzameld in een overzichtelijke brochure die je na de wintervakantie in de lerarenkamer vindt.